Digitale Detox | Lezing

dinsdag, 21 nov 2017, 17:00

Erasmus Paviljoen
Digitale Detox

De lezing van filosoof Hans Schnitzler draait om de vraag hoe het is om offline te gaan in een wereld die altijd online is. Zou jij een week kunnen zonder je telefoon en computer? Zal je dan dingen anders ervaren? En houd je nog wel vrienden over? Zeker voor millennials (geboren tussen 1980 en 2000) brengt het digitale zowel tal van mogelijkheden als moeilijkheden met zich mee. De grens tussen het virtuele en de echte wereld is nauwelijks meer te onderscheiden. Wat zijn de consequenties van deze continue, digitale verbondenheid? En in hoeverre is dit een verslaving die in de weg staat van echte ervaringen en oprecht contact?

De lezing is naar aanleiding van Schnitzler’s zojuist verschenen boek Kleine filosofie van de digitale onthouding. Dit boek schreef hij op basis van zijn lessen aan de Bildung Academie in Amsterdam waarin studenten daadwerkelijk een digitale detox ondergingen.

Meer informatie

Hans Schnitzler (1968) is filosoof, publicist en spreker. In zijn werk staat de invloed van de digitalisering op ons dagelijks leven centraal. Zo schreef hij in 2015 het boek Het digitale proletariaat over het ontstaan van de nieuwe digitale klassenstrijd.

16:00 – 17:00 uur (deuren open 15:30 uur)
Erasmus Paviljoen, Campus Woudestein, Rotterdam
Gratis toegang, reserveren wordt aanbevolen
Voertaal Nederlands