Erasmus Sustainability Days 2023

Campus Woudestein garden on a sunny day.
Datum
woensdag 10 mei 2023, 11:00 - vrijdag 12 mei 2023, 21:00
Type
Algemeen
Schrijf je nu in! Voeg toe aan agenda
ESD goodiebag

De Erasmus Sustainability Days 2023 is een 3-daags evenement waarin mensen leren, debatteren en samenwerkingsverbanden aangaan om samen te werken in de hoop een duurzamere levensstijl na te streven! Het evenement bestaat uit leuke activiteiten zoals workshops, banenmarkten, debatten en meer!

Dag 1: Duurzame toekomst: Een verkenning van de mogelijkheden

Op de eerste dag van het evenement worden instellingen, bedrijven en individuen uitgenodigd om op een gezamenlijke manier de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bespreken. Met de bedoeling de samenwerking met het oog op duurzaam ontwikkelde doelstellingen te bevorderen, wordt een plaats voorzien om de mogelijkheden van allianties te verkennen en waardevolle netwerkmogelijkheden te bieden. Individuen worden ook aangemoedigd om hun perspectieven en huidige acties in hun duurzaamheidsreis te delen om anderen te inspireren.

Dag 2: Samenwerken voor de samenleving

We zullen ons concentreren op het subthema samenwerking voor de samenleving, met bijzondere aandacht voor twee gebieden. Het eerste gebied is individuele levensstijlen en innerlijke ontwikkelingsdoelen, waarbij we ook het belang van klimaatcommunicatie, de kracht van belangenbehartiging en manieren om duurzame keuzes te maken in ons dagelijks leven zullen verkennen. Het tweede gebied is gericht op mensgerichte steden, circulaire buurten, inclusiviteit en veerkracht, waarbij we onderzoeken hoe we stedelijke omgevingen kunnen creëren die duurzaam, rechtvaardig en veerkrachtig zijn voor iedereen.

Dag 3: Duurzaamheid in bedrijven en sectoren

De derde dag is gewijd aan het bedrijfsleven en zijn regelingen om bij te dragen aan een betere toekomst op lokale en mondiale schaal. Nu de behoeften van de consument veranderen in duurzame producten en diensten, moeten bedrijven zich snel aanpassen. Groene financiering en groene transitie zullen enkele van de gespreksonderwerpen zijn, onder meer om een groene generatie van nieuwe bedrijven te kweken en circulaire economische ontwikkeling te versnellen. Deze dag zal ook aandacht worden besteed aan duurzaamheid in toeleveringsketens, waarbij we onderzoeken hoe we duurzaamheid kunnen bereiken bij het gebruik van grondstoffen en productieprocessen.

Meer informatie

Benieuwd naar ons team? Of een vraag over het evenement? Mail ons dan op management@eshub.nl.

Of

Bekijk de website van de Erasmus Sustainability Hub.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen