(Geannuleerd) Understanding Today's Turkey
Lezing

(Geannuleerd) Understanding Today's Turkey

Begindatum

maandag, 16 mrt 2020, 16:00

Einddatum

maandag, 16 mrt 2020, 17:30

Ruimte
Erasmus Paviljoen

Sinds de mislukte coup vier jaar geleden heeft Turkije een gedaanteverandering ondergaan: een welhaast almachtige Erdogan (na een controversiële wetswijziging); de tweedeling in het land, opnieuw zichtbaar in de strijd tussen Erdogan en burgemeester İmamoğlu van Istanbul; de onopgeloste Koerdische kwestie; een almaar groeiend aantal politieke gevangenen; de inval in Syrië en een mogelijk militaire missie naar Libië.

Turkije weet haar invloed op het mondiale toneel steeds beter te laten gelden, ze is een van de hoofdrolspelers in de vluchtelingencrisis en een potentiele brug tussen Europa en de Arabische wereld, maar is het ook in staat deze rollen te vervullen? In dit actualiteitencollege schetst Lily Sprangers (Universiteit Leiden) de grote veranderingen die Turkije de afgelopen jaren heeft doorgemaakt; ze duidt de huidige binnenlandse situatie en werpt een blik op de geopolitieke gevolgen ervan.

Lily Sprangers, manager van het LeidenAsiaCentre, is een gerenommeerd Turkije-expert. Hiervoor werkte ze als directeur van het onafhankelijke Turkije Instituut (Leiden en Den Haag), dat ze mede-oprichtte in 2007.

Understanding today’s Turkey is een samenwerking van Studium Generale en het NGIZ (het Nederlandse Genootschap voor Internationale Zaken). De lezing wordt gemodereerd door Prof. dr. Kees van Paridon.

Dit is een Engelstalige lezing.

Meer informatie

Datum: 16 Maart 2020
Tijd: 16:00 uur Inloop: 15:30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang: gratis, reservering aanbevolen.