#IBelong bijeenkomst over student inclusie en gevoel van verbondenheid in het hoger onderwijs

EUR Meetup #IBelong
dinsdag 14 dec 2021, 10:00 - 15:00
Online evenement
Klik hier om je in te schrijven! Voeg toe aan agenda

Tijdens dit evenement kijken we terug op drie jaar #IBelong en delen wat we samen hebben gedaan en geleerd om het gevoel van verbondenheid te verbeteren in een disruptief veranderde context. Er is een hoop gebeurd in het maatschappelijk debat als gevolg van Covid-19, door het sociale verzet tegen racisme, seksisme en heteroseksisme en door de aanhoudende ongelijkheden in toegang tot het hoger onderwijs. We hebben geleerd wat het gevoel van verbondenheid betekent voor studenten en universitaire docenten in verschillende regionale en nationale contexten, zowel van de consortiumpartners, als van universiteiten in het Zuiden.

Tijdens het programma zullen we nieuwe tools en instrumenten die zijn ontwikkeld door het #IBelong-consortium delen, maar ook ideeën en resultaten van andere relevante door de EU gefinancierde projecten zoals #MultInclude, E-Include, Connecting our Future en Students-4- Studentenpraktijken uit andere regio's introduceren.

We willen met dit evenement graag een platform bieden om uw gedachten en ervaringen vast te leggen over hoe het gevoel van verbondenheid kan worden verbeterd om het hoger onderwijs rechtvaardiger, diverser en inclusiever te maken voor studenten en personeel en wat dit betekent voor onderzoek, praktijk en institutioneel beleid.

Deze Inclusiveness Meetup is het laatste #IBelong Multiplier Event. Dit evenement wordt georganiseerd door ECHO, Centrum voor Diversiteitsbeleid en de Erasmus Universiteit Rotterdam, de coördinerende partner van #IBelong

Het project #IBelong – 'Naar een gevoel van verbondenheid in een inclusieve leeromgeving' is gericht op het verbeteren van de ervaringen en resultaten van studenten met verschillende achtergronden (inclusief, maar niet beperkt tot migrantenstudenten en eerste generatie nieuwkomers) door een meer inclusief leren-omgeving te creeren in het hoger onderwijs.

Vergelijk @count opleiding

• @title