Picture a Scientist
Gratis online vertoning (vanaf vrijdag 5 maart 20:00)

IWD 2021: Picture A Scientist (Free Online Screening)

Begindatum

vrijdag 5 mrt 2021, 20:00

Einddatum

maandag 8 mrt 2021, 20:00

Online Screening
Gesproken taal
English

In de onthutsende documentaire "Picture a Scientist," worden de oorlogsverhalen van drie prominente vrouwelijke wetenschappers op verschillende momenten in hun loopbaan gepresenteerd, samen met verbluffende ontdekkingen uit de wetenschap van gendervooroordelen.

In de oogopenende documentaire "Picture a Scientist" worden de oorlogsverhalen van drie prominente vrouwelijke wetenschappers op verschillende momenten in hun carrière gepresenteerd in combinatie met verbijsterende ontdekkingen uit de wetenschap van gendervooroordelen. Dit terwijl ook wordt getoond hoe hun innerlijke kracht en liefde voor hun vakgebied het voor hen mogelijk maakte om hun omgeving ten goede te veranderen.

"Groot in reikwijdte en toch intiem meeslepend." Science.
"Rustig verwoestend." The Boston Globe.

U kunt de documentaire "Picture a Scientist" gratis bekijken tussen 5 en 8 maart (vanaf 20.00 uur). Registreer hier en u ontvangt een link naar een code om de documentaire online te bekijken.

Rondetafelgesprek

Daarnaast ontvangt u een link naar een rondetafeldiscussie die EUR op 8 maart organiseert en waarin veel van de thema's uit deze film aan de orde komen; zo wordt gekeken naar de instrumenten, zowel op institutioneel als persoonlijk niveau, die nieuwe perspectieven kunnen bieden op de vraag hoe de wetenschap diverser, rechtvaardiger en inclusiever kan worden gemaakt.

In het rondetafelgesprek zullen prof. Semiha Denktaş en prof. Hanneke Takkenberg uw vragen beantwoorden, hun beste praktijken delen en op zoek gaan naar manieren om schadelijke patronen op de werkplek te doorbreken.

Neem deel aan het rondetafelgesprek op 8 maart en/of bekijk de documentaire "Picture a Scientist" gratis tussen 5 en 8 maart registreer je hier

Trailer: Picture A Scientist

Datum: Vrijdag 5 maart 2021- Maandag 8 maart 2021
Tijd: Vanaf 20.00 uur
Locatie: Online (met link)
Toegang: Gratis, maar reserveren is noodzakelijk (alleen voor EUR-studenten en EUR-medewerkers).

Georganiseerd door Studium Generale, het Erasmus Centrum voor Vrouwen en Organisaties (ECWO) en het Diversity & Inclusion Office

Dit evenement maakt deel uit van het bredere IWD 2021-programma. Meer informatie vindt u hier.

Internationale Vrouwendag (IWD) is een wereldwijde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen worden gevierd - en tegelijk een oproep wordt gedaan tot actie om gendergelijkheid te versnellen.

EUR gelooft er fundamenteel in om samen stereotypen uit te dagen, vooroordelen te bestrijden, percepties te verbreden, situaties verbeteren en vooral de prestaties van vrouwen te vieren. Elk van deze stappen helpt om een ​​gendergelijkheidsgemeenschap, samenleving en wereld te creëren waar we allemaal van kunnen profiteren en waar we trots op kunnen zijn!