Keuzeworkshop ‘Beslissingen nemen met integriteit’

Startdatum

donderdag, 15 mrt 2018, 09:00

Einddatum

donderdag, 15 mrt 2018, 11:00

Inhoud

Let op: deze workshop is voor alle master studenten toegankelijk, maar komt alleen op een certificaat te staan wanneer jij je hebt ingeschreven voor het MyFuture programma. Zie onze voorwaarden.

Keuzes maken, je ontkomt er niet aan! Zelfs als je geen keuze maakt, is dat een keuze. En hoe klein ze ook lijken, alle keuzes bij elkaar genomen bepalen ons leven. Maar hoe bepaal je wat de juiste beslissing is? Hierbij is ethiek belangrijk: integriteit en ethiek hebben een belangrijke praktische functie in organisaties en in de samenleving. Elke professional komt in de uitoefening van zijn vak dilemma’s tegen waar de oplossingen geen van alle aanvaardbaar zijn. De vragen zijn dan: Wat doe ik? Waar houd ik rekening mee? Hoe kan ik de keuze voor mijzelf en anderen verantwoorden?

Wat levert deze workshop op?

  • Je leert knopen voortaan op een betere manier door te hakken.
  • Je leert bewust onderscheid te maken tussen beslissingen waar je rustig een nachtje over kan slapen, keuzes die absoluut geen uitstel verdragen en vragen waar je beter niet teveel aandacht aan besteedt
  • Je krijgt tools aangereikt om morele dilemma’s te herkennen en te analyseren en concrete handvatten bij het formuleren van een evenwichtige aanpak daarvan.

Over de trainer: Diana Bentoh
Diana is trainer bij Toolkitforlife, en heeft tevens haar eigen coaching- en trainingsbedrijf. Diana wil een ander stimuleren zichzelf te inspireren. En dan vooral met vallen, opstaan en weer doorgaan. Leren dus! Kleur, klank, beweging en bewustwording zijn de elementen waar zij mee werkt. Met deze diversiteit aan ingrediënten, kiest zij telkens een nieuwe invalshoek en kan ze onverwachts uit de hoek komen. Tijdens een training wil zij deelnemers motiveren om nieuwsgierig te blijven naar de motor achter jouw drijfveren.