Kick-off Lead Your Future

Einddatum

woensdag, 15 nov 2017, 17:00

Aula, A-Building, Woudestein Campus, Erasmus University

Lead your Future (LYF) is een beweging dat de kansen van een nieuwe generatie jonge vrouwen gaat vergroten. Doordat ze groeien in weerbaarheid en kracht. Ze de leiding en verantwoordelijkheid nemen over hun eigen toekomst.
5000 meisjes van het MBO, HBO en voortgezet onderwijs worden gestimuleerd kansen te herkennen en te pakken bij de keuzes qua leefstijl, studie en carrière. Hiervoor worden ze gecoacht door studenten van de Erasmus Universiteit en gekoppeld aan bedrijven die inclusie en diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

13.20 – 13.30: Spetterende intro door Juvat Westendorp
In 2014 is Juvat ambassadeur geworden van de campagne Alles is Gezondheid. Een onderdeel van het Nationaal Programma Preventie en een initiatief van de overheid. Tevens is hij ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, een organisatie die streeft naar een samenleving waarin alle jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

13.30 – 13.40: Kristel Baele
Voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit over het belang van de ontwikkeling van jonge vrouwen en hun positie als leiders van de toekomst.

13.40 – 14.10: Jamila Aanzi
Nederlandse vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Zij heeft onlangs gesproken op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de VN. Zij is bedrijfseconoom en heeft onderzoek gedaan naar de kansen voor vrouwen op de veranderende arbeidsmarkt.

14.10 – 14.50: Welcoming Environment forum
Een interactieve discussie met de zaal onder leiding van Shay Kreuger (bekend als radio-DJ bij FunX, verslaggever en presentatrice) over hoe bedrijven het beste kunnen aansluiten bij de behoefte van jonge vrouwen, met onder andere:
•    Hanneke Takkenberg, Chief Diversity Officer Erasmus Universiteit
•    Marije Cornelissen, United Nations Women
•    Kay de Gier – Formanek, Aberkyn
•    Maurits Speksnijder, Randstad

14.50 – 15.30: Gezond naar Succes forum
Een tweede interactieve discussie met de zaal, eveneens onder leiding van Shay Kreuger, over hoe gezonder leven (sport, eten en drinken) invloed kan hebben op het bereiken van meer succes. Hier werken onder andere aan mee:
•    Liesbeth van Rossum, hoogleraar Erasmus MC
•    Samira El Idrissi, Wereldkampioen Kickboksen
•    Healthy Sisters. Vier jaar geleden begonnen de zussen Rachida en Najima met afvallen en samen raakten ze ruim vijftig kilo kwijt. Om hun tips te delen begonnen ze hun blog Healthy Sisters, waar ze inmiddels duizenden fans en volgers hebben.
15.30 – 17.00:
Afsluiting inhoudelijke gedeelte en overgang naar een infomarkt waar diverse forumleden aangevuld met andere jonge succesvolle helden aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over hoe zij hun toekomst in de hand hebben genomen.

Facebook pagina LYF