Kijken in de toekomst | Lunchlezing

dinsdag, 14 nov 2017, 13:30

Collegezaal 3, Erasmus MC
VR-Bril

Derde en laatste lezing in de lunchlezingenserie Medical Future. Waarin onderzoeker Anton Koning spreekt over de toepassing van 3D en Robin Eijlers over haar promotieonderzoek naar het gebruik van Virtual Reality.

Dr. Anton Koning (EMC) leidt de ontwikkeling van en het onderzoek in de I-Space, een zogenaamde digitale ‘grot’ waarin medische afbeeldingen driedimensionaal te bestuderen zijn. Met een speciale bril zijn onder andere foetussen en tumoren van alle kanten te bekijken en onderzoeken. Hoe werkt een 3D scan en wat voegt het toe aan 2D beeld? En waar kunnen deze technologische ontwikkelingen toe leiden in de toekomst?

Psycholoog Robin Eijlers onderzoekt in Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis of Virtual Reality (VR) kan helpen bij het begeleiden en geruststellen van kinderen voor operaties. Via de VR-bril raken zij op een realistische, kindvriendelijke manier vertrouwd met de handelingen die voor en na de narcose plaatsvinden. Wat doet interactie in de virtual reality met de patiëntjes? En wat betekent het voor het Sophia kinderziekenhuis dat een techniek als deze ingezet kan gaan worden?

Meer informatie

I.s.m. Capita Selecta – MFVR. Gratis toegang, inclusief broodje, reserveren is niet mogelijk.