Lancering van de nieuwe Expert Practice: Digitale Cultuur & Kunst

Datum
dinsdag 17 sep 2024, 14:00 - 18:30
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Kamer
Y1.10 and Y1.08
Gebouw
Polak Building
Locatie
Campus Woudestein
Registration Voeg toe aan agenda

Graag nodigen wij u uit voor de officiële VIP-lancering van de nieuwe Expert Practice: Digital Culture & Art op dinsdag 17 september 2024. Deze nieuwe Expert Practice, verbonden aan het Erasmus Centre for Data Analytics, en onderdeel van de bredere Kunsten, Cultuur, and Creative Community van de EUR richt zich op de rol en impact van digitalisering, AI en meeslepende technologieën op kunst en cultureel erfgoed. 

Het culturele domein verandert snel door de opkomst van nieuwe digitale kansen en mogelijkheden. Het vergt veel inspanning om (het begrip van) onze cultuur en erfgoed te behouden en naar het digitale tijdperk te brengen. De digitale transformatie in de kunst- en cultuursector blijft de creatieve processen en ontwikkeling van culturele activiteiten fundamenteel veranderen. 

Onbegrensde mogelijkheden die data bieden, en ontwikkelingen in technologieën als AI, AR en XR, brengen cultureel erfgoed weer tot leven en creëren nieuwe mogelijkheden voor het creëren van kunstwerken. Via virtuele musea hebben bezoekers de mogelijkheid om kunstwerken in een andere context te ervaren en interactie te hebben met objecten of locaties die anders ontoegankelijk zijn voor het publiek. Deze technologische ontwikkelingen resulteren in gemakkelijker online toegang tot culturele ervaringen en kunst voor een breed publiek en creëren nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsmodellen. Ontwikkelingen als generatieve AI stellen de sector ook voor nieuwe uitdagingen, zoals het beschermen van auteursrechtkwesties en het opnieuw uitvinden van het creatieve proces van de kunst zelf. 

Programma 

Op het programma staan ​​presentaties van Trilce Navarrete Hernandez en andere aangesloten (inter)nationale experts op het gebied van Digitaal Cultureel Erfgoed, AI en Kunst. Tot de keynote speakers behoren Marie Ballarini van de Paris Dauphine-PSL University, Stefan Schaffer van de DFKI in Berlijn en een afgevaardigde van het European Institute of Innovation and Technology. Andere sprekers worden binnenkort bekend gemaakt! 

Het tweede deel van het programma zal bestaan ​​uit een begeleide interactieve Gallery Walk waar je een expositie van digitale kunst en meeslepende digitale toepassingen op het gebied van cultureel erfgoed kunt ervaren met voorbeelden van startups, kunstgalerijen, digitale bureaus en onderzoekers. 

Registratie

Schrijf in via Eventbrite. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen