Lijkschouwing (sold out)

Organisatie
Studium Generale
Startdatum

dinsdag, 23 jan 2018, 15:30

Einddatum

dinsdag, 23 jan 2018, 17:30

Kamer
CB-5
Gebouw
Theil building
Locatie
Campus Woudestein
Lijkschouwing

Speciaal voor studenten die in hun toekomstige loopbaan als bijvoorbeeld officier van justitie, advocaat, forensisch arts of criminoloog te maken krijgen met besluitvorming of bewijsvoering rondom een obductie (lijkschouwing), organiseren we een besloten obductie-college.

Allereerst gaat Joost Nan in op vragen zoals: Wat moet er met een menselijk lichaam gebeuren na het overlijden? Wat is precies een lijk? Wat houdt een lijkschouw in? Wie mag een schouw verrichten?

Hierna volgt een stap-voor-stap uitleg door Gül Eker, bij een door haar uitgevoerde (gefilmde) obductie. Medische en juridische voorkennis is niet nodig.

Met: Gül Eker, patholoog bij Treant Zorggroep, mr. dr. Joost Nan, UHD straf(proces)recht en cassatieadvocaat bij Wladimiroff en gespecialiseerd in obducties en prof. dr. Gert-Jan Kleinrensink, hoogleraar Anatomie ErasmusMC.

Meer informatie

I.s.m. de studieverenigingen: CIA, JFR en MFVR

Belangrijk:Enkel toegankelijk na aanmelding en alleen voor studenten, Aio’s en medewerkers van EUR, EUC en EMC en op vertoon van studentenkaart of medewerkerspas. Dit programma bevat expliciete beelden. Het is niet toegestaan foto’s of filmopnamen te maken tijdens dit programma.