Masterclass Handelspolitiek

Door Martijn Schippers
Spreker

Martijn Schippers

Datum
maandag 28 feb 2022, 19:00 - 20:00
Type
Online evenement
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Online

Ticket informatie

Gratis

Via email Voeg toe aan agenda
Martijn Schippers
Martijn Schippers

Handelspolitieke ontwikkelingen beheersen de laatste jaren de headlines van de media. Denk aan Brexit, handelspolitieke maatregelen van de voormalige Trump Administration en de gespannen verhouding tussen China en het Westen.

Ook onconventionele belastingen, zoals suiker- en plasticbelastingen en CO2-grensheffingen, en het fiscaal belasten van de gedigitaliseerde economie lijken in toenemende mate van invloed op de handelspolitiek. Al deze trends en ontwikkelingen hebben gemeen dat zij van invloed zijn op invoer- en uitvoerrechten. Martijn behandelt alle ins en outs en gevolgen voor het douanerecht.

Over Martijn Schippers

Martijn kom je als universitair docent tegen bij de vakken EU-douanerecht & accijnzen en Internationale handel van de mastervariant Indirecte Belastingen. Deze masterclass geeft je ook meer inzicht in de vakken van deze mastervariant.

Voor wie

De Masterclass staat open voor alle studenten; zowel studenten van de EUR als van andere universiteiten zijn van harte welkom. Het evenement is gratis en vindt (vooralsnog) plaatst op Campus Woudestein van Erasmus Universiteit Rotterdam. Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de locatie.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Tobias van der Sprang met daarin je naam, e-mailadres, studierichting en -jaar.

Gerelateerde content
Foto van prof. Madeleine Merkx

Masterclass E-commerce

Volg de masterclass Indirecte Belastingen: E-commerce om je te verdiepen.
Gerelateerde opleiding

Fiscale Economie (Indirecte Belastingen)

De masterspecialisatie Indirecte Belastingen richt zich op specifieke onderwerpen zoals verbruiksbelastingen in Europese context, douanerecht en milieubelasting

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen