Meten van teamsfeer en welbevinden in de app ‘on course’

Bevindingen van een Comenius project
Begindatum

woensdag 25 nov 2020, 10:00

Einddatum

woensdag 25 nov 2020, 11:00

Gesproken taal
English

In de context van een Comeniusbeurs ontwikkelden Irma Bogenrieder (Associate Professor en academisch directeur Master in Management bij RSM) en haar team een teambarometer die voortgang en sfeer binnen een team tijdens een opdracht moet meten. Deze teambarometer werkt als een app die elke week door studenten moet worden ingevuld.

Het samenwerken en de dynamiek binnen een studententeam is vaak niet inzichtelijk voor docenten. Om het samenwerken effectief te managen, zou een docent inzicht moeten hebben in wat er binnen een team gebeurt, zoals de teamdynamiek en het welbevinden van studenten in zo'n team.

Op die manier kan de docent specifieke problemen op tijd signaleren, zodat hij/zij het team can stimuleren om het probleem op een goede manier te bespreken en op te lossen. In eerste instantie door het team uit te nodigen het probleem zelf op te lossen binnen het team, en pas daarna met een interventie waar nodig.

Hopelijk zal dit frustraties en studievertraging voorkomen.

Irma Bogenrieder en haar team hebben enkele verbeteringen in de samenwerking gezien en willen hun bevindingen graag met je delen.