MicroLab Summer Festival - online edition

maandag, 6 jul 2020, 09:30

Einddatum

vrijdag, 10 jul 2020, 16:30

De zomer is er bijna! Hoe was dit collegejaar voor jou als docent? Was het moeilijk om over te schakelen naar online cursussen vanwege de Corona-uitbraak of had je al enige ervaring met online onderwijs? Welke reacties en feedback heb je van studenten gekregen?

De zomer is vaak het moment om je opleiding te heroverwegen of opnieuw in te richten, naast natuurlijk ontspannen tijdens je vakantie. We kunnen je helpen met nieuwe ideeën en inspiratie: we nodigen je graag uit op het MicroLab Festival. De online versie ervan natuurlijk. MicroLabs zijn korte how-to-modules over specifieke educatieve kwesties, bijvoorbeeld: hoe kan ik meer interactieve lezingen houden? Hoe kan ik storytelling gebruiken in mijn cursus? Hoe kan ik mijn cursus meer inclusief maken? Of hoe stel ik goede assessments samen? We hebben een animatie gemaakt om u dit concept in iets meer dan 1 minuut uit te leggen. Alle MicroLabs zijn online te volgen. Daarnaast hebben we webinars en een educatieve pubquiz. Voel je welkom om mee te doen en een inspirerende start van je zomer te hebben!

Extra activiteiten

• Hoeveel weet jij over onderwijs, de EUR en effectief lesgeven? Neem het met je collega’s op tegen andere teams van de EUR in de Education Pubquiz! Zorg vanuit huis voor je eigen drankje en snacks, neem deel aan een livestream van de quizmasters en bespreek met je teamgenoten op afstand het juiste antwoord. De Pubquiz is ook toegankelijk voor niet-teaching staff.* Per team hoeft 1 persoon zich te registreren.

• Ben je op zoek naar online tools om je onderwijs op afstand interactiever en leuker te maken? In de ‘online tool experience’ laten we je verschillende tools ervaren en leggen we uit voor welke doeleinden je deze zoal kunt gebruiken. De Online tool experience is ook toegankelijk voor niet-teaching staff.

• Gedurende de week van het MicroLab summerfestival dagen we je uit om een onderwijs-gerelateerd vraagstuk te kraken. Deel je oplossing via social media. Meer informatie volgt en aanmelden is niet nodig.

• Neem een kijkje en laat je inspireren in de expositie van opbrengsten uit de verschillende MicroLabs die hebben plaatsgevonden tijdens het MicroLab summerfestival. Ook worden de winnaars van de Education Pubquiz en de #challenge bekend gemaakt! Meer informatie volgt en aanmelden is niet nodig.

Programma

U vindt een gedetailleerde beschrijving van elk MicroLab op onze pagina onder het kopje 'De MicroLabs die wij aanbieden'

De inschrijving voor het MicroLab Summerfestival is gesloten. Je kunt je nog wel aanmelden voor de Webinars!

DagTijdMicroLab
6 juli9:30-11:30How to design an assessment plan and matrix (inschrijving gesloten)
 9:30-11:30How to construct multiple-choice questions and exams (inschrijving gesloten)
 9:30-11:30How to construct open-ended questions and rubrics (inschrijving gesloten)
7 juli10:00-12:30How to engage your students with Storytelling and Theatre skills (inschrijving gesloten)
 9:30-11:30How to lecture with impact (inschrijving gesloten)
 12.30 - 13.30Webinar ‘Online tool experience’ – minimaal 4 deelnemers
 14:00 - 16:00How to activate students in small groups (inschrijving gesloten)
8 juli9:30-11:30How to blend your course with Canvas – part 1 (inschrijving gesloten)
 9:30-11:30How to create an educational video - camera training (inschrijving gesloten)
 12.00 – 13.00 Webinar 'visualize your content to support students' (online) learning'
 14:30 -16:30

How to blend your course with Canvas – part 2

work session and presentations (inschrijving gesloten)

14:30 -16:30How to create an educational video (inschrijving gesloten)
9 juli9:30-14:00How to create a culturally inclusive classroom? (inschrijving gesloten)
 13:30-16:30How to accommodate differences in prior knowledge between students (inschrijving gesloten)
 13:30 - 16:30How to include sustainable development in your course (inschrijving gesloten)
10 juli9:30 - 12:30MicoLab for TAs/tutors: How to activate students in the tutorial (inschrijving gesloten)
 13:30 -16:30MicoLab for TAs/tutors: How to utilize public speaking in the tutorial (inschrijving gesloten)

Hoe meld ik me aan?

MicroLabs zijn ontwikkeld door onderzoeks- en trainingsinstituut Risbo en mogelijk gemaakt door de Community for Learning & Innovation.

Klik hier om u aan te melden - er wordt een Risbo-pagina geopend.