Film en lezing

Einddatum

donderdag, 8 mrt 2018, 22:00

Miss Representation

De documentaire Miss Representation onthult en bespreekt de schadelijke impact van stereotype beeldvorming van vrouwen in de media en hoe dit hun leidinggevende posities beïnvloedt.

Studium Generale en AIESEC Rotterdam vertonen deze documentaire die zeker stof tot nadenken en discussie na afloop zal opwerpen. Geschreven en geregisseerd door Jennifer Siebel Newsom, legt Miss Representation bloot hoe mainstream media en cultuur bijdragen aan de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities.Met aandacht voor elementen als seksualiteit, schoonheidsnormen en leeftijd, belicht de documentaire sleutelfiguren binnen de media, de academische wereld, overheden en het maatschappelijk middenveld en hun inspanningen op dit gebied.

Moderatie en discussie met de zaal na afloop van de film door Dorothy Grandia van het Erasmus Centrum voor Vrouwen en Organisaties.

Miss Representation Trailer

Trailer Miss Representation

Datum: donderdag 8 maart 2018
Tijd: 20.00 - 22.00 uur