MyFuture Young Professional Event: Persoonlijk Leiderschap en Confronteren

Workshopronde 1 Confronteren | Persoonlijk Leiderschap

Eten & speech jong alumnus

Workshopronde 2 Confronteren | Persoonlijk Leiderschap

Op deze avond kun je kennismaken met het MyFuture programma. Je volgt twee workshops, en hoort van een jonge alumnus welke skills belangrijk zijn op de huidige arbeidsmarkt. Diner is bij de avond inbegrepen. Deze avond kan je helpen in je beslissing om MyFuture verder als programma te volgen en een certificaat te behalen, of deel te nemen aan losse workshops. Je hoeft je nog niet direct in te schrijven voor het MyFuture programma om deze avond te volgen. Wil je dit als los event volgen, schrijf je dan in op het formulier via ‘losse workshops’. Mocht je je na deze avond alsnog willen inschrijven voor het programma, dan is dat mogelijk. Zie de voorwaarden voor inschrijving.

Workshop Confronteren

Je komt op je werk vroeg of laat in situaties terecht waarbij je de volgende keuze moet maken: de confrontatie aangaan of niet? Vertel je je collega bijvoorbeeld hoe vervelend je het vindt dat hij/zij altijd te laat is? Wat doe je als je iemand seksistische opmerkingen hoort maken? En wat als je ervan overtuigd bent dat de koers die iemand inzet niet de juiste is? In deze workshop leer je hoe je constructief confronteert. Een noodzakelijke skill voor de arbeidsmarkt, maar bijvoorbeeld ook al nuttig tijdens je scriptietraject.

Wat levert deze workshop op?

• Je raakt overtuigd van de noodzaak om je uit te spreken.
  • Je krijgt nieuwe perspectieven op confrontaties tussen mensen en organisaties.
  • Je krijgt technieken aangereikt om je op een constructieve manier uit te spreken die past bij jou en bij je werk, organisatie en sector.
  • Je bouwt het vertrouwen op om meer risico’s te nemen en ‘confrontaties' te omarmen.

Workshop Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap (zelfsturing) is een bekend begrip. Maar hoe werkt dat nou? Hoe kan ik me bewust worden van mezelf en mijn potentieel? Wanneer moet ik oplossingen bij mezelf zoeken en wanneer bij een ander? Is zelfsturing hetzelfde als 'alleen doen'? Of juist samenwerking zoeken met andere sterke krachten?

In deze workshop gaan we aan de slag met zelfsturing, wat leidt tot meer invloed en overtuigingskracht. Je leert heel bewust je stappen kiezen Jij staat voortaan aan het roer en zet met vertrouwen en wijsheid je eigen koers uit.

Zelfsturing wordt van jou gevraagd op de arbeidsmarkt, en kan je relatie met je collega’s (of tijdens je studie met je scriptiebegeleider) ten goede komen.

Wat levert deze workshop op?

• Na deze workshop heb je inzicht in hoe zelfvertrouwen en zelfsturing werken en waar jouw leerpunten zitten.
  • Je leert wanneer je hulp moet vragen, “in moet checken”, en initiatief moet nemen.
  • Je ziet je eigen potentieel beter en weet voortaan wanneer en hoe je wat mindere kanten kunt ombuigen of aanpakken.
  • Je hebt de praktische tools om sterker en bewuster een gesprek, keuze, dag of ander evenement aan te pakken.
  • Een boost in zelfvertrouwen en zelfbewustzijn

Over de trainer : Sacha Steuns

Sacha heeft jarenlange ervaring als operational manager, en is trainer binnen de coachopleiding van Creative Consciousness International (ICF geaccrediteerd). Sacha coacht door de juiste en soms confronterende vragen te stellen, en te supporten in de stappen die gezet moeten worden. Het zijn de vragen en inzichten die ons kunnen leiden naar grotere inzichten, naar gedurfde en passievolle keuzes in ons leven, naar resultaten waar we van droomden, naar zingeving en simpel ontspannen tevreden te zijn met wie we zijn.