Nederlands Studenten Orkest

De Doelen (Rotterdam)
NSO - 12 februari 2018

Nederlands Studenten Orkest: Droom! met Remy van Kesteren en Petroesjka

Laat je meeslepen door het Nederlands Studentenorkest tijdens hun jaarlijkse concert. Het NSO bestaat uit de beste studentenmusici uit Nederland. Dit jaar zullen ze werken uitvoeren van Stravinsky, Debussy, Ginastera en Kortekaas. Met dirigent Ivan Meylemans en solo-harpist Remy van Kesteren belooft dit concert een onvergetelijke ervaring te worden!

Remy van Kesteren
Harptalent van wereldformaat Remy van Kesteren speelt het Harpconcert van Ginastera. In tegenstelling tot andere harpconcerten is dit werk ritmisch, swingend en opzwepend. Ginastera wilde een andere, rauwe kant van de harp laten horen. Remy van Kesteren maakt van deze droom werkelijkheid door zijn revolutionaire spel en karakter.

Stravinsky’s Petroesjka
Na de dromerige ‘Prélude à l'après-midi d'un faune’ van Debussy klinkt de betoverende ‘Petroesjka’ van Stravinsky, waarin de grenzen tussen droom en realiteit vervagen. Laat u meevoeren door het uitdagende ritme en de prachtige Russische melodieën, uitgevoerd door ambitieuze en jonge musici uit heel Nederland.

Programma Nederlands Studenten Orkest

• Ivan Meylemans dirigent
  • m.m.v. Remy van Kesteren harp
  • Bram Kortekaas Opdrachtcompositie
  • Ginastera Harpconcert
  • Debussy Prélude à l’après-midi d’un faune
  • Stravinsky Petroesjka ballet
Meer informatie

De EUR-kortingskaarten zijn uitverkocht. Kaarten kunnen nog wel via De Doelen worden aangeschaft.
Kosten zijn dan 10,- voor studenten, overige prijzen staan op de website van De Doelen.

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevuld door muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek. De strijkers, houtblazers, koperblazers en slagwerkers vormen ieder jaar met zo’n 100 deelnemers het beste amateurorkest van Nederland!

www.nso.nl.