NWO Inspireert

dinsdag 29 jun 2021, 15:00 - 16:45
Online evenement

Meld je nu aan voor de online inspiratiesessie! Voeg toe aan agenda

Loop je weleens vast omdat..

Je wilt vertellen dat nieuwe algoritmes nu ook videobeelden kunnen analyseren maar het publiek hoort alleen dat machines binnenkort slimmer zijn dan de mens. Je wilt vertellen over je onderzoek naar een versnelde verandering van het klimaat maar het publiek hoort alleen dat we onszelf nog meer moeten beperken. Je wilt vertellen over het feit dat er weleens een wat kritischere blik mag zijn op berichtgeving in de media maar het publiek hoort alleen maar kritiek op hun eigen beleving. Hoe onze verhalen over wetenschap gehoord worden, wordt sterk beïnvloed door bestaande beelden en ideeën over het onderwerp. Hoe zorg je dat je dat verhaal overbrengt dat jij wilt vertellen?

Op dinsdag 29 juni (tussen 15:00 – 16:45) nodigt NWO drie sprekers uit om met hun verhaal de bestaande beeldvorming over actuele onderwerpen in de wetenschap aan te kaarten. Welke verhalen en beelden leven over artificial intelligence, klimaatverandering en (fake) news? Zijn er hardnekkige misverstanden of misleidende ideeën die we in onze verhalen moeten ontkrachten? Wat wil je als wetenschapper of wetenschapscommunicator wél vertellen en hoe doe je dit dan het beste?

Daarover spreken Frank van Harmelen (hoogleraar Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Nel Ruigrok (mediawetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Anabella Meijer (conceptontwikkelaar en visual storyteller) in een inspiratiesessie gehost door Anna Heijker.

Meld je, vóór vrijdag 25 juni, aan voor deze inspirerende bijeenkomst op de NWO website. De bijeenkomst is volledig online te volgen.

Vergelijk @count opleiding

• @title