Rotterdams Studenten Orkest

vrijdag, 8 dec 2017, 22:00

Erasmus Paviljoen
RSO

Het Rotterdams Studenten Orkest brengt een veelzijdig repertoire ten gehore in dit winterconcert. Op het programma staat:

"Im Herbst", Grieg
Edvard Grieg
 (1843 – 1907) is een Noorse componist en pianist. Zijn Im Herbst beschrijft de klanken van de natuur in de herfst. Van de zonnige open veldjes tot de woeste herfststormen.

"Romeo en Julia", Tchaikovsky
Pyotr Ilyich Tchaikovsky
(1840 – 1893) is een van de bekendste Russische componisten uit de romantische periode. Zijn fantasie-ouverture genaamd Romeo en Julia is een prachtig symfonisch gedicht waarin delen uit het bekende toneelstuk van Shakespeare worden geillustreerd.

"London", symphony No. 104, Haydn
Joseph Haydn
(1732 – 1809) is een Oostenrijkse componist uit de klassieke periode. Hij wordt door velen gezien als de vader van de symfonie zoals we die nu kennen. Zijn laatste symfonie schreef Haydn tijdens een bezoek aan Londen.

Datum: Vrijdag 8 december
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen, campus Woudestein
Tickets:
Studenten: € 5,-
Overige bezoekers: € 7,50,-

Meer informatie over het RSO:
Het RSO is een symfonieorkest voor studenten uit Rotterdam en omstreken. Zie voor meer informatie: http://www.nu-rso.nl/?lang=nl