Science Open

Begindatum

zaterdag 29 sep 2018, 10:00

Einddatum

zaterdag 29 sep 2018, 16:00

Gebouw
Polak Building
Locatie
Campus Woudestein
Elodie Burrillon

Op zaterdag 29 september organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam 'Science Open', een festival vol wetenschap, muziek en kunst. Onder het lustrummotto ‘Science Meets City’ kan iedereen in gesprek gaan met wetenschappers en kennismaken met de universiteit. Ontdek hoe  de onderzoekers op nieuwe ideeën gebracht worden door de stad en denk mee! Het festival wordt op zaterdag 28 september gehouden op campus Woudestein en is de ultieme mogelijkheid om kennis te maken met de wetenschappers van de Erasmus Universiteit en hun verhalen.

Ontmoetingen tussen wetenschap en stad

Tijdens Science Open gaan wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kunstenaars uit de stad in gesprek met het publiek. Zij vertellen over hun projecten en vragen het publiek hun vragen en ideeën te delen. Wetenschap maak je samen, is het uitgangspunt, met de stad als verbinding. Een interactieve dag dus, met spannende ontmoetingen tussen de wetenschap en de stad.

Interactief programma

Op het programma Science Open staan minicolleges, workshops, experimenten, tests, demonstraties en rondleidingen. Zo krijgen bezoekers een indruk van onderzoek  uit allerlei disciplines - van de sociologie tot de geneeskunde. Elke programmaonderdeel heeft een link met de stad - of het nu gaat over de gaatjes in de tanden van kinderen, dating apps, ontsnapte slangen of wat je hebt aan science fiction voor de stad. Naast de ontmoetingen met de wetenschappers kun je ook deelnemen aan kunstrondleidingen over campus Woudestein. 

Bekijk het volledige programma via het blokkenschema.

Science Fiction and the City
Wat SF ons kan leren over de stad

Goal-setting | Prof. Michaéla Schippers

Aanmelden

De toegang is gratis. Reserveren kan binnenkort en is sterk aanbevolen.

Organisatie

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert Science Hotel en Science Open in samenwerking met het Centrum Beeldende KunstArminiusCodartsWillem de Kooning Academie, het Nhow Hotel en de Europese Unie.

Meer informatie

Lustrum: Science Meets City

Dit jaar vieren we het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als thema 'Science meets city'. Tijdens dit lustrumjaar vinden er vele evenementen plaats, waarbij onderzoekers, stadsbewoners en Rotterdamse organisaties elkaar zullen ontmoeten.