Science Open

Gebouw
Polak building
Campus Woudestein
Speaker in front of class

Ga in gesprek met Rotterdamse wetenschappers en kunstenaars tijdens Science Open. Kom langs op de campus voor een leerzame dag vol wetenschap en kunst.

Tijdens Science Open maak je kennis met wetenschappelijk onderzoekers en kunstenaars op Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij laten je zien hoe de stad hen telkens weer weet te inspireren. Maar je luistert niet alleen naar hun enthousiaste verhalen: ze vragen jou om mee te denken.

Wetenschap saai? Wat dacht je dan van onderzoek naar de volgende onderwerpen:

• Hoe komt het dat kinderen in sommige wijken meer gaatjes in hun tanden hebben?
  • Wist je dat sommige gebouwen zo gebouwd zijn dat ze rampen kunnen tegengaan?
  • Kunnen we ouderen in de stad laten wonen, ook als het wat minder gaat met hun gezondheid?
  • Wat zijn effecten op gezondheid van veranderingen in stedelijk beleid?
  • Hoe creatief is Rotterdam in vergelijking met andere steden?
  • Kunnen ongedocumenteerde vluchtelingen duurzaam terugkeren naar hun land van herkomst?
  • Hoe sluiten dating apps optimaal aan bij jouw romantische gevoelens?
  • Wat kan er gebeuren als een dodelijk giftige slang ontsnapt bij de buren?
  • Hoeveel privacy zijn we bereid op te geven voor onze veiligheid?
  • Kan een slimme stad ook duurzaam zijn?
  • Kunnen forensische onderzoekers met dna het uiterlijk van iemand vaststellen?
  • En, waar is de schedel van Erasmus gebleven?

Kom kennismaken en neem deel aan interactieve presentaties of volg een tour langs de kunstwerken op de campus.

Organisatie

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert Science Hotel en Science Open in samenwerking met het Centrum Beeldende KunstArminiusCodartsWillem de Kooning Academie, het Nhow Hotel en de Europese Unie.

Aanmelden

De toegang is gratis. Houdt deze pagina in de gaten, want vanaf eind augustus vind je hier het volledige programma. Reserveren kan vanaf dat moment en is sterk aanbevolen.

Lustrum: Science Meets City

Dit jaar vieren we het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als thema 'Science meets city'. Tijdens dit lustrumjaar vinden er vele evenementen plaats, waarbij onderzoekers, stadsbewoners en Rotterdamse organisaties elkaar zullen ontmoeten.