Studio Erasmus

dinsdag, 12 dec 2017, 22:00

Theater Rotterdam Schouwburg
Studio Erasmus - Talkshow

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 12 december 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, staan o.a. op het programma:

• Wat gebeurt er met je evenwichtsorgaan bij gewichtsloosheid? En waarom is dat belangrijk voor ruimtemissies naar Mars? Studenten en onderzoekers van team VESTAND ervoeren het aan den lijve tijdens een week lang paraboolvluchten maken in Frankrijk.
  • Waarom is het zo moeilijk om de juiste antidepressiva te vinden? - Psychiater Roos van Westrhenen en klinisch chemicus Ron van Schaik over personalized medicine en hun Polikliniek Farmacogenetica waar ze - bij wijze van proef - psychiatrische medicatie baseren op het DNA-profiel van de patiënt.
  • Zijn uitkeringen erfelijk? - Econoom Anne Gielen onderzocht de mate waarin kinderen van arbeidsongeschikte ouders zelf ook een uitkering krijgen (en wat de overheid daaraan kan doen).
  • Is de Rotterdampolis wel zo’n goed idee? - Erik Schut (hoogleraar Economie van de Gezondheidszorg) over de hoogte van het eigen risico, afkalvende solidariteit en het voornemen om een gemeentelijke zorgverzekering voor lage inkomens toegankelijke te maken voor iedereen.
  • En met Emma Clemens, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling bij de VN en EUR-student.

En live muziek van JET

Datum: Dinsdag 12 december 2017
Tijd: 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Foyer Theater Rotterdam (locatie Rotterdamse Schouwburg)
Entree: Toegang gratis, reserveren aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.