Studio Erasmus
EUR @ IFFR week

Studio Erasmus

Organisatie
Erasmus Universiteit Rotterdam
Startdatum

dinsdag, 30 jan 2018, 20:30

Einddatum

dinsdag, 30 jan 2018, 21:45

Locatie
Theater Rotterdam Schouwburg (Foyer)
Studio Erasmus IFFR

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 30 januari, tijdens de speciale Engelstalige IFFR-editie, draait alles om film.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 30 januari 2018 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Filosoof Robin van den Akker over metamodernisme, de nieuwe stroming in de filosofie, uitgelegd aan de hand van film.
  • De wetenschap achter Wonder Woman, Spider-Man en Wolverine: wetenschappers Etienne F. Augé (EUR) en Barry Fitzgerald (TU Delft) over het hoe en waarom van superhelden.
  • Met zijn onderzoek naar hersenactiviteit kan Alexander Genevsky (Stanford University, RSM) veel beter het crowdfunding-succes van films voorspellen dan via bijvoorbeeld enquêtes. Maar hoe ziet die begeerte er uit op de fMRI-scan?
  • Onze fascinatie voor ‘foute’ celebs – zoals Tonya Harding of Tom Cruise - verklaard door mediawetenschapper Simone Driessen.

En livemuziek door Job Greuter, die op zijn vleugel een eigenzinnige interpretatie van klassieke soundtracks ten gehore brengt.

EUR @ IFFR

This event is part of a special cooperation between Erasmus University Rotterdam & International Film Festival Rotterdam.

Meer informatie

Datum:  Dinsdag 30 januari 2018
Tijd: 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg (Foyer)
Entree: Toegang gratis, reserveren mogelijk.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit en Studium Generale, in samenwerking met International Film Festival Rotterdam, Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.