Studio Erasmus

dinsdag, 27 feb 2018, 20:30

Einddatum

dinsdag, 27 feb 2018, 21:45

Theater Rotterdam Schouwburg (Foyer)
Studio Erasmus - 27 februari 2018

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 27 februari 2018 binden onderzoekers de strijd aan met de makers van dure kankermedicijnen. Op het programma staat onder andere:

• Kan dit niet goedkoper? - Carin Uyl-De Groot (hoogleraar evaluatie van zorg) en Paul Lebbink (Transvaal apotheek Denk Haag) over Lebbinks voornemen om peperdure – maar gepatenteerde – middelen zelf te gaan namaken om de kosten te drukken.

• Hoe de vrije markt een succesvol Nederlands bedrijf ten gronde richtte - Socioloog Jack Burgers (co-auteur van ‘De Zaak Organon’) over de machtsspelletjes met internationaal kapitaal die leidden tot de teloorgang van de ooit florerende Brabantse farmagigant.

• Leidt de participatiesamenleving tot toenemende ongelijkheid? - Minicollege door William Voorberg over de vraag wie nou eigenlijk de vruchten plukt van al die co-creatie en burgerparticipatie.

• Wat zijn de gevolgen van de sleepwet voor onze internetveiligheid? – Interview met Bernold Nieuwesteeg, promovendus cybersecurity.

En livemuziek door het Agathe Ensemble (Codarts).

Datum: Dinsdag 27 februari 2018
Tijd: 20.30 - 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg (Foyer)
Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam.
Presentatie: Geert Maarse.