Studio Erasmus

Einddatum

dinsdag, 27 mrt 2018, 21:45

Studio Erasmus Maart 18

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 27 maart 2018 in Theater Rotterdam locatie Schouwburgplein, staan o.a. op het programma:

• Pleidooi voor een nieuwe seksuele revolutie – Marli Huijer (hoogleraar publieksfilosofie en voormalig Denker des Vaderlands ) met een preview op het boek Beminnen – Nieuw licht op seksuele Vrijheid dat twee dagen later verschijnt.
  • Ordinaire speculatie of revolutie van het financiële systeem? – Ivo Arnold (hoogleraar monetaire economie) over bitcoins en andere cryptovaluta.
  • Het Rotterdams Passé van Drs. P; bibliothecaris Roman Koot over het belang van Drs. P voor Rotterdam en haar universiteit en de schenking van zijn omvangrijke archief aan het Rotterdams Leeskabinet.
  • Is Rotterdam verslaafd aan de haven? Een historisch minicollege over een eeuw economische verwevenheid van stad en haven. Door Hein Klemann, hoogleraar sociale en economische geschiedenis.

En livemuziek door Job Greuter met Rotterdamse liedjes van Drs. P.

Datum: Dinsdag 27 maart 2018
Tijd: 20.30 - 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg (Foyer)

Ticket informatie
Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.