Studio Erasmus

dinsdag, 5 jun 2018, 20:30

Einddatum

dinsdag, 5 jun 2018, 21:45

Foyer Theater Rotterdam (locatie Schouwburg)
Studio Erasmus juni

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 5 juni met o.a. filosoof Gijs van Oenen over de mogelijkheden van de ‘algoritmische democratie’. Op het programma:

• Zijn we klaar met de democratie? – Filosoof Gijs van Oenen over zijn nieuwe boek ‘Overspannen Democratie’, waarin hij laat zien hoe het succes van ons democratische stelsel zich tegen zichzelf begint te keren. Van Oenen beschrijft de ‘democratische vermoeidheid’ van de moderne mens en suggereert hoe de ‘algoritmische democratie’ hierop een antwoord zou kunnen vormen.
  • Waarom Nederland meer autopsies moet gaan doen – Postmortaal onderzoek (autopsie of obductie) vindt in Nederland steeds minder plaats. Ten onrechte, zegt Britt Blokker, want in ongeveer een op de vijf gevallen wordt daarbij een andere doodsoorzaak gevonden. Ze promoveerde op een methode die minder schade toebrengt aan het lichaam.
  • 'Snapt de Rotterdamse politiek wat er op straat gebeurt? - Minicollege i.s.m. Vers Beton door criminoloog Tom de Leeuw, die tien jaar veldonderzoek deed in de haarvaten van de Rotterdamse samenleving.
  • Reizen als collectieve dwangneurose – Filosoof Ruud Welten over de paradox van het moderne toerisme en waarom onze vakanties extremer worden en steeds verder weg worden gevierd.

En natuurlijk livemuziek van Sound Medics

Datum: dinsdag 5 juni 2018
Tijd: 20.30 - 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Foyer Theater Rotterdam (locatie Schouwburg)

Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.