Studio Erasmus

dinsdag, 26 feb 2019, 21:45

Theater Rotterdam - Foyer Rotterdamse Schouwburg

Tinder, Feyenoord City en katholiek crisisberaad in Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Met op dinsdag 26 februari 2019 onder meer op het programma: onderzoeker Elisabeth Timmermans over haar boek ‘Liefde in Tijden van Tinder’.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 26 februari in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

• Filosoof Paul van Geest (auteur van o.a. Het katholicisme in Europa) over de recente Vaticaanse topontmoeting over misbruikschandalen en de machtsstrijd tussen de populaire paus Franciscus en conservatieve krachten.
  • Vind je via een dating-app ware liefde? – Elisabeth Timmermans onderzocht het effect van apps als Tinder en Happn op het ontstaan van relaties. Eind deze maand verschijnt haar boek Liefde in Tijden van Tinder.
  • Hoe duurzaam is ons financiële systeem? – Bijzonder hoogleraar Financiële Markten en Lid van het Beleggingscomite en Hoofd Obligatiebeleggen bij ABN Amro Mary Pieterse-Bloem over duurzame beleggingen, ontwrichtende factoren als Brexit en de mogelijkheid van een nieuwe crisis.
  • Huilen om de Kuip: waarom roept Feyenoord City zoveel emoties op? – Historicus Hilde Sennema over erfgoed, supporterssentiment en publieke besluitvorming.

Livemuziek van 'Vanavond Nog!’ (Codarts)

Datum: dinsdag 26 februari 2019
Tijd: 20.30 - 21.45 uur Inloop: 20.00 uur
Locatie: Theater Rotterdam - Foyer Rotterdamse Schouwburg

Ticket informatie
Toegang: gratis, reserveren wordt aanbevolen

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Mede mogelijk gemaakt door Erasmus Trustfonds. Presentatie: Geert Maarse.