Voorlichtingswebinar opleiding Business Intelligence & Management Control

Datum
dinsdag 4 apr 2023, 16:00 - 17:00
Type
Studievoorlichting
Aanmelden voor dit webinar Voeg toe aan agenda

Wilt u de besturing van uw organisatie naar een hoger niveau tillen door middel van dashboards die naadloos aansluiten op de sturingsbehoeften? Wilt u borgen dat de strategische doelen van uw organisatie behaald worden door middel van goede management control en, daarmee verbonden, de inzet van business intelligence?

Dit is het vraagstuk van Business Intelligence en Management Control. Nu is er eindelijk een programma waarin manager én BI professional gezamenlijk dit vraagstuk leren eigen maken en toepassen in de eigen organisatie. De opleiding is modulair opgezet. Er zijn in totaal 5 modules. Er kan gekozen worden uit twee tracks:

  • BI-professional track: modules 1,2,3 en optioneel 5
  • Management track: modules 1, 3, 4 en optioneel 5

Uiteraard is het ook mogelijk alle modules af te nemen. 

Overzicht van de BIMC modules

Management track:
Je bent manager en je wil graag goede stuurinformatie om de strategische ambities van je organisatie waar te maken.  De mogelijkheden van BI-tools zijn enorm maar daarmee heb je nog niet zomaar een goed werkend dashboard dat jou als manager in staat stelt om betere beslissingen te nemen. Een BI-project kan de oplossing zijn, maar waar moet zo’n project aan voldoen? Wat is de rol van het management daarin en op welk moment? Welke kpi’s komen er in mijn dashboardrapportage en welke niet?

BI-professional track:
Je bent (business) controller, BI-expert of finance professional en je wilt graag de besluitvorming van het management ondersteunen door het juiste dashboard of de juiste managementrapportage aan te leveren. Hoe doe je dat? Met alleen een goede beheersing van een BI-tool als Power BI kom je er niet. Meer data verzamelen en nog meer overzichten maken leiden alleen maar tot nog meer managementvragen en -discussies in plaats van goede besluiten. De sleutel is naadloos aan te sluiten bij de denkwijze van het management. De opleiding Business Intelligence en Management Control geeft je de unieke kans om in de huid van het management te kruipen, de wereld van Management Control en besturing goed te leren begrijpen en dit te vertalen naar effectieve BI-dashboards en rapportages.

Het programma start meerdere keren per jaar. Heb je vragen, wil je meer informatie over de modules van deze opleiding, hoe je ze zelf kan samenstellen tot een voor jou relevante set en wat de ervaringen zijn van eerdere deelnemers die deze unieke opleiding al hebben gevolgd? Meld je aan voor een van de online voorlichtingsbijeenkomsten.  

Meer informatie

Lees meer over de opleiding Business Intelligence & Management Control

Contact

E: eqi-voorlichting@ese.eur.nl
T: 010 - 408 11 68

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen