Webinar 'Brede Welvaart'

vrijdag 28 jan 2022, 14:30 - 16:30

Webinar terugkijken Voeg toe aan agenda

Wat is dat eigenlijk: brede welvaart? Je hoort het begrip de laatste tijd vaak. Het lijkt soms in de plaats te komen van het Bruto Nationaal Product (BNP). Dat laatste lijkt niet meer zoveel te zeggen over onze samenleving en economie. Maar: hoe meet je brede welvaart? Wat hoort er wel en niet bij? Wie zou zich er mee bezig moeten houden? En wat is de relatie met het huidige beleid?

Vragen waarop we een antwoord zoeken in het webinar ‘Brede welvaart’ op 28 januari 2022 georganiseerd door provincie Zuid-Holland, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. Onder andere de hoogleraren Martin de Jong (EUR), Frank van Oort (EUR) en Roberto Rocco (TU Delft) delen hun inzichten.

Martin de Jong zal ingaan op inclusiviteit als rode draad voor brede welvaart. Frank van Oort belicht vooral hoe je brede welvaart kunt meten, en Roberto Rocco gaat in op de relatie met ruimte en ruimtelijke keuzes. Het volledige programma volgt later, samen met de mogelijkheid je in te schrijven. Ook de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, zal aanschuiven om mee te praten over Brede Welvaart in de Zuid-Hollandse context.

• Welkom en introductie
  • Inclusion & the city - Martin de Jong, Scientific Director of the Erasmus Initiative 'Dynamics of Inclusive Prosperity'
  • Calculating prosperity - Frank van Oort, Professor of Applied Economics Erasmus University
  • Spatial Justice Roberto Rocco - Associate Professor of Spatial Planning and Strategy TU Delft
  • Paneldiscussie met Professor Martin de Jong, Professor Frank van Oort, Associate Professor Roberto Rocco en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Kijk het webinar hier terug

Webinar Brede welvaart (28 januari 2022)

• Professor Martin de Jong

Wetenschappelijk directeur van het Erasmus Initiative Dynamics of Inclusive Prosperity. Hoogleraar aan Rotterdam School of Management & Erasmus School of Law.

• Associate Professor Roberto Rocco

Associate Professor of Spatial Planning and Strategy. Department of Urbanism, Faculty of Architecture and the Built Environment, TU Delft.

• Professor Frank van Oort

Hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics.

• Jaap Smit

Sinds 1 januari 2014 commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

• Tanja Verbeeten

MT lid Ruimte en Wonen

• Nicolette Stehouwer – Den Hollander

Business Developer

Moderator

Aanmelden webinar

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor logistieke doeleinden van dit evenement. Nadat dit evenement heeft plaatsgevonden, worden alle gegevens verwijderd. Meer informatie: Privacy Statement.

Vergelijk @count opleiding

• @title