Webinar: Community Service Learning met Tony Valcke

Impact At The CoreErasmus University Rotterdam (top level)
Begindatum

donderdag 15 apr 2021, 13:00

Einddatum

donderdag 15 apr 2021, 14:45

Met community service learning (CSL) treden studenten buiten de deuren van de universiteit om hun theoretische kennis toe te passen in een maatschappelijk engagement. Tijdens dit webinar bespreken we CSL als een manier om onze impact als universiteit te versterken, en studenten tegelijkertijd een kans te bieden ervaring op te doen. We verwelkomen Tony Valcke, associate professor aan de Faculteit Sociale en Politieke Wetenschappen van UGent. Als gastspreker verzorgt hij een inspirerende keynote als kick-off voor de sessie.

Impact at the Core bouwt vakken en studieprogramma's waarbinnen studenten aan de slag gaan met de complexe problematiek van onze tijd. Ons doel is om studenten uit te dagen samen met professionals en medestudenten uit alle richten te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Met dit evenement bieden we een theoretisch kader over community service learning en inspireren we onze community om na te denken over CSL in hun onderwijs.

Prof. dr. Valcke zal in zijn lezing uitwijden over het concept en de implementatie van CSL: hoe herken je een maatschappelijke behoefte en hoe anticipeer je daarop met dit type onderwijs? Verder bespreekt hij zijn ervaringen met CSL op UGent. In het tweede deel van het webinar splitsen we op in break-out groepen om verder te praten over voorbeelden van community service learning op de EUR. De voorlopige planning van het evenement vind je hieronder.

13:00 - Opening
13:05 - Keynote Community Service Learning door prof. dr. Tony Valcke
13:40 - Q&A
14:00 - Korte pauze