Graduate School awarded Erasmus+ grant

Dinsdag, 18 juli 2017

The Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities (EGSH) has been awarded with a 400.000 euros EU Erasmus+ grant. With this grant, the Graduate School can improve PhD education.

Psycholoog Stephanie Wassenburg ontvangt NWO Rubicon reisbeurs

Donderdag, 13 juli 2017

Carnegie Mellon University: dat worden de bestemming  psycholoog dr. Stephanie Wassenburg om onderzoek te doen aan deze buitenlandse onderzoeksinstelling met een Rubiconfinanciering van NWO.

Vanaf 1 september 2017 nieuwe naam voor FSW: Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Dinsdag, 11 juli 2017

Na bijna vijfenvijftig jaar krijgt de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) een nieuwe naam. Vanaf 1 september 2017 heet de faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. De nieuwe naam geeft uitdrukking aan het multidisciplinaire en internationale karakter van de faculteit.

Onderzoek stemmings- en angstklachten bij Rotterdamse jongeren

Vrijdag, 7 juli 2017

Steffie van der Meij-Baijens, docente Verpleegkunde bij Hogeschool Rotterdam, gaat met een NWO-promotiebeurs voor Leraren promotieonderzoek doen naar preventie van stemmings- en angstklachten bij Rotterdamse jongeren. Promotor is hoogleraar Orthopedagogiek prof.dr. Peter Prinzie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Migratie, diversiteit, stad; daar draait het om bij de 14e IMISCOE conferentie in Rotterdam

Dinsdag, 20 juni 2017

In het dagelijks leven is in veel steden migratie en diversiteit zichtbaar en voelbaar. Dit levert kansen op maar geeft ook hoofdbrekers. Ruim 600 Europese wetenschappers buigen zich vanaf 28 juni drie dagen lang over migratie en diversiteitvraagstukken tijdens de 14e IMISCOE conferentie op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Promotie Mark van Ostaijen | Tsunami of bottleneck: hoe taal het beleid over migratie stuurt

Donderdag, 15 juni 2017

Omdat er in Nederland werd gesproken over ‘schaduwzijden’, een ‘tsunami’ en ‘dweilen met de kraan open’, werd het mogelijk om allerlei nieuwe wet- en regelgeving op te tuigen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Mark van Ostaijen naar Europese ‘arbeidsmigratie’, ofwel de migratie van ‘MOE-landers’. Migratie of mobiliteit zijn politiek beladen producten van onderhandeling en strijd. Taal heeft een sturende werking. Van Ostaijen promoveert vrijdag 23 juni 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Internationale conferentie over omgaan met diversiteit in het onderwijs

Donderdag, 15 juni 2017

Een honderdtal onderwijsprofessionals en onderzoekers uit negen Europese landen praten op 21 juni op de Erasmus Universiteit Rotterdam over hoe als leraar voor te bereiden op diversiteit in het onderwijs. De internationale conferentie is de afsluiting van het Europees netwerkproject 'NAOS: Professional capacity in dealing with diversity', onder leiding drs. Tomislav Tudjman, Risbo en prof.dr. Sabine Severiens van Pedagogische Wetenschappen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. De conferentie bespreekt good practices voor professionalisering op het gebied van onderwijs en diversiteit.

Bestuurskunde betrokken bij Living Lab Ruimtelijke Adaptatie Dordrecht voor klimaatbestendigheid

Woensdag, 7 juni 2017

Dordrecht is sinds 17 mei 2017 een Living Lab op het gebied van Ruimtelijke Adaptatie. Gemeente, provincie en waterschap willen klimaatadaptatie een extra impuls geven en pilotprojecten samenbrengen. Centraal hierin staat het nemen van groenblauwe maatregelen: de aanleg van groen en water in de stad. Het Living Lab krijgt ondersteuning van het Stimuleringsprogramma Ruimtelijke Adaptatie. Vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam is een groep onderzoekers onder leiding van bestuurskundige prof. dr. Arwin van Buuren betrokken bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van het Living Lab.

Onderzoeksubsidie voor verminderen van gewelddadige recidive door verslaafde forensische patiënten.

Woensdag, 7 juni 2017

Dr. Josanne van Dongen heeft voor haar onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor het verminderen van gewelddadige recidive bij verslaafde gevangenen, met behulp van transcranial Direct Current Stimulation (tDCS), een subsidie gekregen vanuit het programma Kwaliteit Forensische Zorg van het Ministerie van Veiligheid en Justitie