NWO Vidi-subsidie voor socioloog Renske Keizer

Voor haar Vidi-project ‘Vaders, dubbeltjes, en kwartjes’ heeft socioloog prof.dr. Renske Keizer van de Erasmus Universiteit Rotterdam een VIDI subsidie van 800.000 euro ontvangen. Zij gaat op zoek naar de invloed van vaders op de ontwikkeling van het kind en de overdracht van ongelijkheid van generatie op generatie. Met de VIDI-subsidies stimuleert NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) nieuwsgierigheid gedreven en vernieuwend onderzoek.

Renske Keizer gaat onderzoeken of Nederlandse uitdrukking ‘wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje’ stand houdt en welke invloed vaders hierop hebben.

In haar internationale onderzoek besteedt zij ook aandacht aan de rol van context waarin een vader zich bevindt, zoals de bredere familie-context, leeftijdsgenoten en het land waarin men woont.

Renske Keizer: ‘De Vidi subsidie maakt het voor mij mogelijk op zoek te gaan naar de invloed van vaders op de ontwikkeling van het kind en de overdracht van ongelijkheid van generatie op generatie’

Over Renske Keizer
Prof.dr. Renske Keizer werkt als Universitair Hoofddocent bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij bij de Universiteit van Amsterdam bijzonder hoogleraar Pedagogiek, in het bijzonder de rol en pedagogische betekenis van vaderschap. Keizer ontving verschillende onderzoeksprijzen en onderzoekssubsidies, waaronder een Veni-subsidie van NWO. Keizer heeft vele publicaties in wetenschappelijke tijdschriften op haar naam staan, waaronder in Journal of Marriage and FamilyJournal of Family PsychologyPopulation and Developmental ReviewPopulation StudiesEuropean Sociological Review, en European Journal of Public Health.

Publicatiedatum: 30 mei 2017