Psycholoog Stephanie Wassenburg ontvangt NWO Rubicon reisbeurs

Carnegie Mellon University: dat worden de bestemming  psycholoog dr. Stephanie Wassenburg om onderzoek te doen aan deze buitenlandse onderzoeksinstelling met een Rubiconfinanciering van NWO.

Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen aan topinstituten. Deze ronde krijgen vijftien onderzoekers een Rubicon toegekend. Allen gaan voor 24 maanden naar het buitenland. Ervaring daar opdoen is voor veel wetenschappers een belangrijke stap in hun carrière.

Dr. Stephanie Wassenburg, post-doctoral researcher, Department of Psychology, Education & Child Studies
Naar: Carnegie Mellon University (VS), Human-Computer Interaction Institute, 24 maanden

Onderzoek: Vloggen als moderne leerstrategie.
De groei in technologie vraagt om nieuwe vormen van pedagogiek. Dit project onderzoekt de effectiviteit van vloggen (videobloggen) in het onderwijs. Daarnaast wordt gekeken hoe innovatieve technologieën, zoals artificiële intelligentie en toegevoegde realiteit, het leerproces kunnen ondersteunen en bevorderen.

Over de Rubiconbeurs

Met een Rubicon-financiering kunnen wetenschappers tot 24 maanden onderzoek doen aan een buitenlandse onderzoeksinstelling. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon (voor een totaalbedrag van zeven miljoen euro, verdeeld over drie ronden).

Deze ronde dienden 79 onderzoekers dienden een aanvraag in voor Rubicon, waarvan 44 mannen en 25  vrouwen. Het totale honoreringspercentage is 18%. Onder de mannen is het honoreringspercentage 14% en onder de vrouwen 26%. Twaalf laureaten gaan naar de Verenigde Staten, een naar het Verenigd Koninkrijk, een naar België en een naar Zweden.

Publicatiedatum: 13 juli 2017