Nieuws overzicht

Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert een nieuwe MOOC ‘The Politics of Skepticism’

Vrijdag, 12 mei 2017

In een nieuwe Massive Online Open Course (MOOC) nemen filosofen van de Erasmus Universiteit Rotterdam je mee op een toer langs een aantal belangrijke momenten in de geschiedenis van Scepticisme, zijn religieuze en politieke gevolgen, evenals de voortdurende filosofische relevantie voor de wetenschap en samenleving vandaag de dag. Op locatie in Rotterdam, Haarlem, Oxford en Hamburg, adresseren Wiep van Bunge, professor in de geschiedenis van de filosofie en Tim de Mey, assistent-professor in de theoretische filosofie, de politiek van scepticisme.

 

Prof. dr. Govert Buijs bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie

Dinsdag, 9 mei 2017

Prof. dr. Govert Buijs wordt per 1 september 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het perspectief van de leerstoel verrijkt het onderwijs en onderzoek aan de faculteit, in het bijzonder op het terrein van de praktische filosofie en de wijsgerige reflectie op grote maatschappelijke thema’s. De leerstoel is ingesteld door Stichting voor Christelijke Filosofie.

Afscheidsinterview Marli Huijer als Denker des Vaderslands

Dinsdag, 4 april 2017

Bijzonder Hoogleraar Publieke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Denker des Vaderlands Marli Huijer draagt graag het stokje over aan René ten Bos. 'Maar als filosoof kan ik nog decennia mee.'

EIPE celebrates 20th anniversary

Woensdag, 29 maart 2017

The Erasmus Institute of Philosophy and Economics - EIPE – has been celebrating its 20th anniversary. We teamed up with the economists at EHERO - the Erasmus Happiness Economics Research Organisation - to organize a week-long international conference from 20 – 24 March 2017.

Alles is een Machine

Dinsdag, 28 maart 2017

Post-doc onderzoeker en docent aan de Faculteit der Wijsbegeerte Arjen Kleinherenbrink deinst in ‘Alles is een Machine’ niet terug voor de Grote Vragen. In zijn nieuwste boek laat hij eens en voor altijd zien hoe onze realiteit écht in elkaar zit.