ONLINE

De werken van kunstenaar Hester Oerlemans (1961) zijn interventies op de alledaagse werkelijkheid. Op speels poëtische, maar ook kritische wijze toont Oerlemans ons haar perceptie van de wereld. De kijker wordt meegenomen in haar beeldtaal en meer dan eens verrast door de serieuze gelaagdheid van het werk en de grote diversiteit in het gebruikte materiaal. In tekeningen, objecten en installaties ontvouwt Oerlemans’ werk zich tot de essentie. Het resultaat is een spannend spel tussen herkenning en vervreemding.

ONLINE

Vanaf nu is de tentoonstelling ‘ONLINE’  te bewonderen op de op de tribunetrap naast de fontein. Oerlemans maakte het kunstwerk in opdracht van de Erasmus Universiteit in het kader van de Onderwijsprijs; een prijs die jaarlijks door de universiteit wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar. De titel van het kunstwerk verwijst naar de buitengewone prestatie die is neergezet in 2020, waarbij het door Covid-19 noodzakelijke online-onderwijs in zeer korte tijd werd gerealiseerd.

Het kunstwerk is een eerbetoon aan de inzet en betrokkenheid van de gehele wetenschappelijke staf die bijgedragen heeft tot deze transitie. 'ONLINE’  bestaat uit 95 Iconen die eigenlijk alleen als communicatiemiddel dienen in de virtuele wereld. Deze iconen zijn nu als kleine sculpturen in de buitenruimte van campus Woudestein geplaatst, als blijvende herinnering aan deze tijd.

Waar te zien?

De tentoonstelling is te zien bij de tribune bij de trappen van het Erasmus Plaza, campus Woudestein van 2 september tot 29 oktober te zien.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen