De Amerikaanse relatie met Nederland
Drie colleges op bijzondere locaties in Rotterdam

Cursus De Amerikaanse relatie met Nederland (1825CR)

Datum(s)

Data
5, 12, 26 april 2019


Dag en tijd
Vrijdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€165

In drie colleges wordt op bijzondere locaties de relatie tussen Amerika en Rotterdam beschreven. Rotterdam heeft een fors aantal locaties waar geschiedenis is geschreven met Amerika.

Iedereen kent natuurlijk Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn. Maar wie kent het verhaal van de pelgrims, die in 1620 vanuit Delfshaven vertrokken en een bepalende invloed uitoefenden op het politieke Amerikaanse systeem?

En wie kent het verhaal van de Nederlandse migranten die vertrokken naar Holland Michigan en Pella Iowa, hoe succesvol waren ze in Amerika? En wat is hun invloed? En dat, Unilever, onze Rotterdamse trots, één van de oudste en grootste multinationals was met fabrieken in Amerika, aan het einde van de 19e eeuw?

Op de Wilhelmina pier worden de redenen van vertrek aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20ste eeuw van Nederlandse migranten naar Amerika geduid naar de Nederlandse enclaves Holland, Pella en Orange County en hun invloed op het Amerikaanse politieke systeem. Hoe succesvol waren ze en zijn ze?

Hovo docent Tanja Groenendijk-de Vos

Uw docent

Tanja Groenendijk-de Vos MA is Amerikanist. Ze is bestuurslid van de Atlantische (onderwijs)commissie, gericht op het vergroten van kennis/debat rondom actuele internationale veiligheidsvraagstukken. Als gastdocent verzorgt ze lezingen en cursussen over het Amerikaanse politieke systeem en haar verkiezingen.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data
5, 12, 26 april 2019


Dag en tijd
Vrijdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€165

Startdatum
Tijdsduur
3 weken
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Algemene sociale wetenschappen
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier