De Brexit
Wat zijn de gevolgen van 29 maart 2019?

Cursus De Brexit (1824FR)

Datum(s)

Data
11, 18, 25 april 2019

Dag en tijd
Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€125 (incl. BTW)

In de cursus zullen we de aanloop naar de Brexit onderzoeken en duidelijk kunnen maken wat de gevolgen zijn voor zowel Groot-Brittannië als voor de landen van de Europese Unie waaronder Nederland.

Wat zullen de gevolgen zijn van de Brexit die 29 maart 2019 moet ingaan? Dat is volstrekt onduidelijk omdat de Britten en hun politieke partijen tot het hoogste niveau verdeeld zijn over de vraag hoe ver de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie moet gaan.

In theorie is het bovendien nog steeds mogelijk dat de Brexit door een tweede referendum wordt voorkomen. Maar in de discussie speelt nu vooral de vraag of er sprake moet zijn van een zachte of zware Brexit. In het eerste geval blijft het Verenigd Koninkrijk binnen de economische ruimte van de Europese Unie, maar blijft het daardoor gebonden aan regels die de EU stelt. Dat is tegen het zere been van de Brexiters.

Afhankelijk van de ontwikkelingen kunt u beschrijven waar de Britten en de Europeanen aan toe zijn wanneer de Brexit een feit is.

Hovo Rotterdam - Zomeracademie 2018

Uw docent

Dr. Paul van Velthoven was chef van de opiniepagina van de Haagsche Courant. Zijn specialisatie is de Europese politieke geschiedenis. In 2005 promoveerde hij op een studie over de Franse politieke denker Raymond Aron.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data
11, 18, 25 april 2019

Dag en tijd
Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€125 (incl. BTW)

Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geschiedenis
Voertaal
Nederlands
Externe link
Komt u in aanmerking voor een korting via het Reductiefonds? Check het hier.

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier