Cursus De vele facetten van Parijs

BTW
Inclusief 21% BTW

Drama, grandeur en misère

De cursus biedt een mix van historische, literaire, musicologische en kunstzinnige invalshoeken. Parijs en muziek. Al eeuwen is Parijs een centrum van muziek. Daarom hebben we aandacht voor onder meer Chopin, Berlioz, Ravel en de geruchtmakende première van Strawinsky’s Le sacre du printemps.

Parijs en film. Geen mooier filmdecor dan de straten, pleinen en kades van Parijs. De openingscène uit Last Tango in Paris op de Bir Hakeimbrug over de Seine, de postbode op de Tour Montparnasse in Paris, je t’aime, Alain Delon in regenjas in Le clan des Siciliens, we gaan ze stuk voor stuk bekijken.

Gebouwen van Parijs. In deze cursus even niet de Eiffeltoren en de Sacré-Coeur… die kenden we al. De variatie aan fascinerende gebouwen in Parijs is eindeloos. Kasteeltjes, futuristische kantoorgebouwen, middeleeuwse stadsmuur, het is er allemaal, kriskras door elkaar. We besteden speciaal aandacht aan geheimzinnige en charmante bouwwerken die de meeste toeristen links laten liggen.

Geschiedenis van Parijs. Meer dan tweeduizend jaar historie heeft de stad achter zich… vol drama, grandeur en misère.

Parijs en literatuur. We lezen en bespreken samen delen van werken waarin Parijs een prominente rol speelt. Zowel Franse werken (in vertaling) komen aan bod, zoals die van Simenon en Zola, als Nederlandse, bijvoorbeeld De wandelaar van Adriaan van Dis.

Tijdens elk college komen meerdere invalshoeken aan de orde. Speciale wensen van deelnemers kunnen medebepalend zijn voor de keuze van de deelonderwerpen.

Drs. Simon Burgers

Drs. S.M. Burgers is componist en neerlandicus. De afgelopen jaren woonde hij ieder voorjaar enkele maanden in Parijs.

Hovo Rotterdam

Telefoon: 010-408 2465
E-mail: hovo@erasmusacademie.nl

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 - 12.00 uur en tussen 13.30 - 14.30 uur.

Factsheet

Code
1724FH
Datum(s)

8, 15, 22, 29 maart 2018
5, 12 april 2018

Donderdag, 13.30 – 16.00 uur

International Institute of Social Studies, Den Haag

BTW
Inclusief 21% BTW
Tijdsduur
6 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Taal en cultuur
Instructievorm
offline

Direct inschrijven?

Ga naar het inschrijfformulier.