Een cinematografische reis door Spanje
Een onthulling van wat niet getoond mag worden

Cursus Een cinematografische reis door Spanje (1824KR)

Current facets (Pre-Master)

Datum(s)

7, 14, 21, 28 maart
4, 11, 18, 25 april 2019

Dag en tijd
Donderdag 13.30 – 16.00 uur

€295 (incl. BTW)

De Spaanse cinema is even boeiend als onbekend. Nederlandse filmliefhebbers zien regelmatig een Franse, Italiaanse, Duitse of Engelse film, maar bioscopen vertonen slechts af en toe een Spaanse. Terwijl veel Nederlanders Spanje graag bezoeken voor een stedentrip of vakantie, blijft de Spaanse cinema terra incognita.

Deze cursus laat de deelnemers kennismaken met een schat aan Europese films vanuit historisch perspectief. Zonder kennis van de burgeroorlog (1936-1939) en Franco-dictatuur zijn veel films immers nauwelijks te begrijpen. In een rijke beeldtaal verhult en onthult deze cinema veel van wat officieel niet getoond mocht worden. Eenmaal afgeschaft, deed de censuur nog steeds haar invloed gelden. De laatste decennia verschenen steeds meer films over het recente verleden.

Vooral Britse en Amerikaanse filmwetenschappers, maakten (de geschiedenis van) de Spaanse film toegankelijk. Ook films die nauwelijks buiten Spanje zijn vertoond, zijn voorzien van Engelse ondertitels.

Hovo Rotterdam - Zomeracademie 2018

Uw docent

Klazien de Vries is wetenschappelijk redacteur en expert in de geschiedenis van de Spaanse cinema. Aan de faculteit Film- en televisiewetenschap van de Universiteit Utrecht verzorgde zij deze cursus in het kader van het vak Europese cinema.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

7, 14, 21, 28 maart
4, 11, 18, 25 april 2019

Dag en tijd
Donderdag 13.30 – 16.00 uur

€295 (incl. BTW)

Tijdsduur
8 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Cultuurwetenschappen
Externe link
Komt u in aanmerking voor een korting via het Reductiefonds? Check het hier.

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier