Komt er een nieuwe ijstijd? Waarom groeien fruitbomen zo goed in de Betuwe?
Verwerf inzicht in de Aarde. Deel 1: Processen aan het oppervlak

Cursus Inzicht in de Aarde - De processen aan het oppervlak (1812BR)

Datum(s)

Data
2, 9, 16, 23, 30 oktober 2018

 

Dag en tijd
Dinsdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€186 (incl. BTW)

Kennis van het ontstaan van landschappen kan fascinatie en genot extra versterken. Water, wind en ijs zijn de belangrijkste vormers van diepe dalen, uitgestrekte vlaktes, maar ook van nauwelijks opvallende rimpelingen in het oppervlak.
In 5 hoorcolleges wordt ingegaan in de processen van afbraak, erosie en sedimenttransport. Over de hele wereld zijn deze processen actief onder invloed van verschillende klimatologische omstandigheden. We zullen kennis maken met verschillende soorten dalen, waarom soms een rivier meandert en soms zich vertakt in vele kleinere stromen. In Nederland is ook veel te zien en te verklaren: hoe het grind in Midden Limburg kwam en waarom in de Betuwe de fruitbomen het zo goed doen. Speciale aandacht krijgen de ijstijden, hun mogelijke oorzaken en gevolgen.

Tijdens een tochtje in Nederland of een vakantie in het buitenland heeft u meer oog gekregen voor het landschap. En met de kennis van deze cursus gaat u van uw reizen des te meer van genieten.
 

Bijzonderheden
Het vervolg van deze cursus ‘Inzicht in de Aarde – Deel 2: De inwendige aarde’ wordt later in het najaar van 2018 gegeven. De cursussen kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

 

Hovo docent - dr. Leo Minnigh

Uw docent

Dr. Leo Minnigh studeerde geologie in Leiden. Hij was visiting professor in Brazilië, heeft bij verschillende geologische adviesbureaus gewerkt en was wetenschappelijk informatie-specialist aardwetenschappen bij de TU Delft. In 2004 verscheen van zijn hand het boek ‘Inventief probleemoplossen’.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data
2, 9, 16, 23, 30 oktober 2018

 

Dag en tijd
Dinsdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€186 (incl. BTW)

Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geologie geofysica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier