Kinderacademie: Hoe word je de nieuwe Rembrandt?
Rembrandt van Rijn was heel bijzonder. Waarom?

Cursus Kinderacademie: Hoe word je de nieuwe Rembrandt?

Datum(s)

Datum:

19 juni 2019

Tijd:

€9 voor kinderen en €13 voor volwassenen

Wat weet je van Rembrandt? Dat hij de beroemdste schilder van ons land is? Dat klopt, maar of hij de beste was, tja. Dat hangt er maar vanaf wat je goed of mooi vindt. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt na zijn dood helemaal niet door iedereen zo hartstochtelijk is bewonderd? Sommigen vonden het maar geklieder wat hij deed: ‘verf die als smurrie van het doek af droop’. Hoe kan het toch zijn dat we hem dan nu de beste vinden? Dat, en ook veel andere dingen, ga ik je vandaag vertellen.

Ik vertel je bijvoorbeeld hoe de kunst voor Rembrandt eruitzag. We gaan ook zijn beroemde schilderijen tot op detail bekijken. Niet in het museum, maar op het scherm en daar zie je heel interessante dingen. Wist je dat er op de 'Staalmeesters' twee keer zo veel mensen staan als met het blote oog te zien? Dat komt doordat Rembrandt zijn compositie al schilderend veranderde. De vernieuwende of bijzondere portretten komen aan de orde, zoals prinses Amalia van Solms en Johannes Wtenbogaert. Kortom, vandaag leer je Rembrandt beter kennen en zie je meer als je naar het museum gaat.

Daar heb je trouwens alle reden toe, want in 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Veel Nederlandse musea grijpen dat aan om de schilder in het zonnetje te zetten. In het Rijksmuseum is al het werk van Rembrandt dat het Rijks in zijn collectie heeft op één tentoonstelling te zien, binnenkort heropent de Lakenhal in Leiden met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt en de NTR zoekt op tv naar 'de nieuwe Rembrandt'.

Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Uw docent

Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin is kunsthistoricus, vader van twee kinderen en komt oorspronkelijk uit Polen. Hij studeerde kunstgeschiedenis en Frans en geeft les over heel veel onderwerpen die met kunst te maken hebben. Dit thema is extra bijzonder, omdat 2019 een Rembrandtjaar is.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Datum:

19 juni 2019

Tijd:

€9 voor kinderen en €13 voor volwassenen

Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline