Op zoek naar Odysseus' Ithaka
Een magische archeologische doorbraak

Cursus Op zoek naar Odysseus' Ithaka (1822JR)

Datum(s)

22, 29 januari 2019

Dag en tijd
Dinsdag 13.30 – 16.00 uur

€85 (incl. BTW)

Ithaka: een naam met een magische aantrekkingskracht op legendarische archeologen en reizigers. Ze hebben tevergeefs gezocht naar de Homerische stad Ithaka en het paleis van koning Odysseus.

Was het tegenwoordige eilandje Ithaki wel de thuisbasis van Odysseus?

In dit programma gaan we de opgravingen op Stavros en Vounos langs en besteden we ook aandacht aan het eiland Lefkas en de kuststreken van Aitolokarnania. Die maakten in de Mykeense tijd (1600-1100 v.Chr.) deel uit van het rijk van Odysseus. Met name de orakels van Dodona en Acheron worden vermeld in de geschreven bronnen uit die tijd. Het waren twee van de oudste orakels van de Griekse wereld.

Recent heeft een Brits team onder leiding van Robert Bittlestone een belangrijke bijdrage geleverd aan de speurtocht naar de oplossing van het raadsel. Ook van deze mogelijke doorbraak in het onderzoek doen we verslag.

Hovo docent A. Angelou

Uw docent

Drs. Argyris Angelou is geboren en getogen in Athene. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en spreekt voortreffelijk Nederlands. Na terugkeer in Griekenland volgde hij de academische gidsenopleiding aan de Universiteit van Athene. Hij begeleidt culturele reizen door zijn geboorteland. De laatste jaren verzorgt hij ook wintercursussen voor enkele Hovo’s.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

22, 29 januari 2019