FAQ's

Heeft u een vraag over een programma of over Hovo Rotterdam? Kijk dan eerst tussen de veelgestelde vragen hieronder. Klik hier voor onze pagina met veelgestelde vragen over het coronavirus en ons onderwijs. In verband met corona kan het gebeuren dat u langer op een reactie moet wachten dan u van ons gewend bent, we vragen hiervoor uw begrip.

Veelgestelde vragen

Inschrijven voor een programma bij Hovo Rotterdam kan via de link bij de betreffende cursus. Het volledige programma vind u op onze website.

 1. Na aanmelding is annulering slechts schriftelijk mogelijk. Telefonische annuleringen worden niet in behandeling genomen.
 2. Annuleren binnen 14 kalenderdagen na verzending van het schriftelijke Bewijs van inschrijving is kosteloos. Daarna, tot aanvang van het programma, brengt Hovo Rotterdam € 25 administratiekosten in rekening.
 3. In geval van annulering  na aanvang van de cursus, heeft de deelnemer recht op gedeeltelijke restitutie van de cursusprijs. 

Bekijk de volledige annuleringsvoorwaarden op onze website.

'Mijn ErasmusAcademie' is het nieuwe cursistenportaal van Hovo Rotterdam. Hier worden de presentatie, hand-outs en interessante artikelen van uw cursussen geplaatst. Daarnaast kunt u zelf ook berichten plaatsen aan uw medecursisten.

Om toegang te krijgen tot het portaal ontvangt u een Welkomstmail met een link om in te kunnen loggen. Zodra u inlogt, wordt u gevraagd een eigen wachtwoord te kiezen. Mocht u in de loop van de tijd uw wachtwoord kwijt zijn, kunt u met één druk op de knop een nieuwe aanvragen en ontvangt u een mail met een link naar uw persoonlijke pagina in het portaal waar u weer een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.  

Belangrijk voor echtparen of partners die beiden zijn ingeschreven bij Hovo Rotterdam. Het is niet mogelijk hetzelfde mailadres te gebruiken voor de portal. U logt in met uw mailadres en wachtwoord en het is technisch onmogelijk één mailadres met 2 verschillende wachtwoorden te genereren. Er zal in dit geval slechts voor één persoon een account aangemaakt worden en ook alleen van die persoon worden alle cursussen getoond. Wij raden mensen in deze situatie aan om voor Hovo een ander mailadres te gebruiken of een apart mailadres aan te maken bij bijvoorbeeld Hotmail, Gmail, Apple iCloud of dergelijke. Houdt u er rekening mee dat alle mailcorrespondentie, zoals bevestigingen, laatste informatie en facturen ook naar dát mailadres gestuurd gaan worden.

 

De ‘Mijn ErasmusAcademie’ omgeving is gekoppeld aan het administratiesysteem van Hovo Rotterdam. U kunt gemakkelijk uw persoonlijke gegevens controleren en indien nodig zelf wijzigen of aanvullen (m.u.v. uw mailadres). Ook kunt u een foto toevoegen. Houdt u er rekening mee dat deze foto dan óók in het administratiesysteem van Hovo terecht komt. Wilt u uw mailadres wijzigen, geeft dit dan door aan het Hovo Bureau, dan wordt dit z.s.m. geregeld. U ontvangt dan een nieuwe Welkomst e-mail waarmee u met het nieuwe mailadres kunt inloggen.

Het Dashboard, links in het keuze menu, geeft een volledig beeld van al uw cursussen, het rooster van al uw cursussen, ontvangen berichten binnen het portaal (niet te verwarren met mails die u van Hovo ontvangt).

Ook kunt u rechtstreeks vanuit dit portaal naar het nieuwe aanbod van Hovo Rotterdam, via de knop Aanbod. Als u zich voor een nieuwe cursus inschrijft via deze knop, dan hoeft u niet opnieuw uw adresgegevens in te vullen.

Bij Berichten staan alle aan u verzonden berichten binnen het portaal. Dit zijn geen mails, maar informatieberichten die enkel over de betreffende cursus gaan. U kunt ook zelf een bericht plaatsen. Dit bericht  kan alleen door de deelnemers aan uw cursus gelezen worden. 

Onder Inschrijvingen vindt u  al uw cursussen. Als u daar op een cursus klikt, komt u op de specifieke cursuspagina. Hierop ziet u het rooster en kan cursusmateriaal door de docent worden geplaatst en kunt u tijdens de cursus berichten ontvangen van de docent of het Hovo Bureau. Dit geldt voor de cursussen vanaf januari 2020 en de cursus TOPtentoonstellingen. Voor de cursussen van het najaar 2019 kunt u voor cursusmateriaal tot eind december 2019 terecht op het bestaande Weblokaal.

Het kopje Rooster bevat de roosters van uw cursussen. U kunt deze indien gewenst rechtstreeks in uw digitale agenda importeren. Houdt u er rekening mee dat de getoonde zalen in aanloop naar de cursus nog kunnen wijzigen!

Het  Hovo Weblokaal is sinds december 2019 vervangen door een nieuw cursistenportaal 'Mijn ErasmusAcademie'. Informatie hierover vindt u onder 'Mijn ErasmusAcademie'.

Campus Woudestein ligt aan de Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam. De campus is gemakkelijk bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer. 

Routebeschrijving auto

Campus Woudestein ligt vlakbij de uitvalswegen en is met eigen vervoer prima te bereiken.

 • Neem vanaf de A16 (uit beide richtingen) de afslag Centrum (afrit 25).
 • Volg op de rotonde Kralingse Plein de borden Centrum (Abram van Rijckevorselweg).
 • Ga bij de eerstvolgende verkeerslichten rechtsaf (Burgemeester Oudlaan).
 • Neem opnieuw de eerste weg rechts, na de tramlus. 

Routebeschrijving openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de Campus Woudestein als volgt te bereiken:

Vanaf station Rotterdam Centraal

 • Tram 7 richting Woudestein, uitstappen bij halte Erasmus Universiteit.

 • Tram 21 of 24 richting De Esch. Uitstappen bij halte Woudestein.
 • Metro richting E Slinge of D De Akkers. Op station Beurs overstappen richting A Binnenhof, B Nesselande of C de Terp. Uitstappen op station Kralingse Zoom. Dit metrostration ligt op circa 10 minuten loopafstand van de campus.

Vanaf station Rotterdam Alexander

 • Metro richting B Schiedam Centrum, A Pernis of C De Akkers. Uitstappen op station Kralingse Zoom. Dit metrostration ligt op circa 10 minuten loopafstand van de campus.

Erasmus University College ligt aan de Nieuwemarkt 1A in Rotterdam. De campus is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Routebeschrijving openbaar vervoer
Metro vanaf Rotterdam Centraal Station:
Neem de metro (richting E Slinge). Stap over op station Beurs. Neem vervolgens lijn A (Nesselande), B (Binnenhof) of C (de Terp) en stap uit bij station Blaak. Loop van station Blaak naar Erasmus University College (5 min). (zie route hieronder).

Tram vanaf Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR): neem tram 21 (richting Schiedam Woudhoek) of tram 24 (richting Holy). Stap uit op Blaak treinstation.

De Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit telt verschillende parkeerterreinen. Voor bezoekers geldt een parkeertarief van € 0,50 per 20 minuten, tot een maximum van € 10,00 per dag (dagtarief). 
Bekijk hier de verschillende parkeermogelijkheden op de campus Woudestein.

Als u beschikt over een GPK dan kunt u op vertoon van deze kaart bij het Hovo Bureau (M6-19) uitrijkaarten à € 5,00 aanschaffen, zodat u niet genoodzaakt bent een betaalautomaat op te zoeken. 

Als Hovo cursist kunt u gebruik maken van een gastaccount waarmee u gratis toegang heeft tot het Wifi-netwerk van de EUR. Simpel, veilig en handig.
 
Hoe krijgt u toegang?

 1. U kunt de code vinden op de beeldschermen bij de Service Desk en in de UB. 
 2. Sms de dagcode naar telefoonnummer 06-35 777 876
 3. Je ontvangt per sms een inlognaam en wachtwoord voor de dag. Dit wachtwoord is de hele dag geldig.

Misschien wilt u een persoonlijk advies of een programma wel bij u past of wilt u meer weten over de inhoud van het programma? Neemt u dan vrijblijvend contact op met het Team van Hovo Rotterdam via: hovo@erasmusacademie.nl of telefonisch via: 010-408 2465

Hovo Rotterdam is onderdeel van Erasmus Academie. Erasmus Academie is een van de twaalf werkmaatschappijen van de EUR Holding BV. De werkmaatschappijen zijn actief op het gebied van contractonderwijs, contractonderzoek en/of kennisexploitatie. De Erasmus Universiteit Rotterdam is 100% aandeelhouder van EUR Holding en EUR Holding is 100% aandeelhouder van de werkmaatschappijen. Daarnaast valt Erasmus Academie BV bestuurlijk gezien onder de verantwoordelijkheid van de Erasmus School of Economics. Alle werkmaatschappijen van de Erasmus Universiteit Rotterdam vallen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van een van de faculteiten.       

Feedback

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen