Inleiding in de NLP

[Dit programma is vervallen. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden]
NeuroLinquistischProgrammeren is in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder op de Universiteit van Santa Cruz in de Verenigde Staten. Zij baseerden hun communicatietheorie op het werk van Gregory Bateson, Milton Erickson en Paul Watzlawick. NLP kan niet gezien worden als een wetenschappelijke communicatietheorie, zoals Grinder en Bandler zelf zeggen: “we zijn niet geïnteresseerd in wat ‘waar’ is, maar wat werkt.”

NLP is vooral daarom een praktische communicatietheorie, Het is vooral het denken in mogelijkheden en niet in belemmeringen. Hoe kan ik beter communiceren? Maar ook hoe communiceren wij eigenlijk met elkaar? Welke patronen zijn waar te nemen in onze communicatie? De methodiek van NLP bestaat uit:

• Modelleren: Hoe doet iemand iets en kan ik dat ook leren?

• Analyse van de subjectieve ervaring: wat zijn de patronen in mijn belevingen?

• Communicatietechnieken: wat zijn manieren om goede relaties op te bouwen met anderen?

Deze cursus richt zich voornamelijk op het communicatieve gedeelte van het NLP. Van de deelnemers wordt dan ook een zeer actieve participatie verwacht. 

Dr. Marja Flory

Dr. M. Flory is universitair docent management of change aan de RSM (Rotterdam School of Management) van de Erasmus Universiteit. Ze geeft colleges op het gebied van organisatietheorie, adviesvaardigheden en narratieve methodologie. Daarnaast is ze visiting professor at Esade (business school in Barcelona) Tevens is zij academisch directeur van het programma Hora Est. 

Inschrijven

Code

1723GR

Data

14, 21 februari
7, 14, 21, 28 maart 2018

Dag en tijd

Woensdag, 9.30 – 12.30

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 222,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

6

Bijzonderheden

Dit is een herhaling van de gelijknamige cursus uit 2015-2016

[Dit programma is vervallen. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden]