Kanker simpel uitgelegd

We krijgen waarschijnlijk allemaal te maken m met kanker, bij onszelf of bij familie of vrienden. Het is dus goed nieuws dat het kankeronderzoek in een stroomversnelling is geraakt. De kennis over de ziekte is drastisch toegenomen, met als gevolg ongekende mogelijkheden voor betere diagnose, behandeling en preventie.

De berichten zijn echter niet alleen maar gunstig. Kanker blijkt nog veel ingewikkelder te zijn dan we dachten of hoopten. Er zijn dan ook nog aanzienlijke hindernissen op de weg naar volledige genezing. In deze cursus wordt u op de hoogte gesteld van deze nieuwe kennis, maar zo simpel mogelijk, op een voor geïnteresseerde leken begrijpelijke manier.

Er wordt uitgelegd hoe kanker ontstaat, welke processen zijn ontregeld en hoe deze kennis gebruikt kan worden voor een meer gerichte behandeling. Het gaat dus over de wetenschappelijke kennis over kanker, en niet over de huidige medische praktijk. De docent is een celbioloog, en geen arts. 

Dr. Ed Roos

Dr. E. Roos (1947) behaalde zijn doctoraal scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam in 1973. Hij was wetenschappelijk medewerker bij het Antoni van Leeuwenhoek/Nederlands Kanker Instituut van 1973 tot 2012. In 1981 promoveerde hij aan de faculteit Geneeskunde, Universiteit van Amsterdam. Van 1983 tot 2004 was hij hoofd van de afdeling Celbiologie van het Nederlands Kanker Instituut. Hij is auteur van het boek Kanker simpel uitgelegd. 

Inschrijven

Code

1713JR

Data

1, 8, 15, 22, 29 november
6 december 2017

Dag en tijd

Woensdag, 13.30 – 16.00

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 222,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

6

Literatuur (aanbevolen)

Ed Roos: Kanker, simpel uitgelegd (Nieuwezijds, € 19,95)