SAVE THE DATE: SUMMERLAB 2019, van 17 juni t/m 5 juli 2019
32 cursussen, 5 kinderacademies, 2 lezingen - in 21 dagen!

SAVE THE DATE: SUMMERLAB 2019, van 17 juni t/m 5 juli 2019

Summer Lab logo
SUMMERLAB 2019 - Hovo Zomeracadmie trekt op met het Postacademische onderwijs dit jaar

De Hovo Zomeracademie trekt vanaf dit jaar op met het Postacademische onderwijs van Erasmus Academie. Vanaf dit jaar heet ons zomeraanbod het SummerLab 2019.

• Wat verandert er?
    Het aanbod wordt voor u diverser en uitgebreider. Er komen nieuwe docenten aan het woord, u heeft keuze uit meerdere lezingen, voorstellingen en dagprogramma’s. U kunt ook eens kijken bij onze workshops voor de professionele markt, misschien sluit er een aan bij de uitdagingen van uw werk.

• Wat blijft er hetzelfde?
    Natuurlijk herkent u ook het aanbod zoals u dat van ons gewend bent: meer dan 30 korte cursussen, verspreid over 3 weken, op academisch niveau met kundige docenten. U kunt met uw nichtje, kleinkind of buurjongen naar een van de vele Kinderacademies. U vindt uw vaste docent terug en misschien heeft hij of zij u ook al ingefluisterd over welk onderwerp u deze zomer les krijgt.

• Wanneer komt het programma online?
    Dinsdag 2 april 2019 staat het programma vanaf 12.00 uur online!
    Het programma voor de Postacademische workshops staan al online. Neemt u eens een kijkje hier.

Een voorproefje van onze cursussen tijdens het SummerLab 2019..

• Dr. Yvette de Groot – Op weg naar Santiago de Compostella

U maakt samen met zeer gewaardeerde docent dr. Yvette de Groot een reis. Uw reisdoel is de kathedraal van Santiago de Compostella, het 12de -eeuwse beeldhouwwerk van Meester Mateo aan de Portico de la Gloria. Maar uw eindbestemming is niet perse het mooiste van de cursus. De prachtige pelgrimsroute die we kiezen is Camino Francés en toont ons de meest prachtige kunsthistorische gebeurtenissen in Europa. Deze route doorkruist vanaf de Pyreneeën in het oosten tot Galicië in het westen uiteenlopende landschappen en steden, bezaaid met heiligdommen en monumenten.
    Laat u verwonderen door de sacrale kunsthistorie van Noord- Spanje en treed in de voetsporen van de pelgrims die u al eeuwen terug voorgingen.

>> Data: 1, 2, 4, 5 juli 2019
    >> Tijd: 13.30 – 15.30 uur

• Trixie Hölsgens MA – Een nieuw licht op het werk van Franz Kafka

Franz Kafka (1883-1924) is een auteur die bij velen bekend is, maar helaas vaak erg eenzijdig – in de meeste gevallen sterk biografisch – gelezen wordt.

In deze cursus leest u Nederlandstalige tekstfragmenten en zo bespreekt u de belangrijkste thema’s uit zijn werk. Op die manier wordt getracht een nieuw licht op Kafka te werpen. In deze cursus leert u zelfstandig het omvangrijke en filosofische werk van Kafka zelfstandig te doorgronden en te lezen. U leert denken met zijn modernisme, absurdisme en de manier waarop er vervreemding optreedt.
    Wie gaat deze uitdaging aan?

>> Data: 28 juni, 2, 5 juli 2019
    >> Tijd: 10.30 - 13.00 uur

• Ype de Boer MA - De meesters van het wantrouwen - Marx, Nietzsche en Freud

In de Moderniteit ontstaat het beeld van de mens als een autonoom, rationeel individu met een vrije wil, dat op basis van zijn eigen verstand de juiste keuzes kan maken. Deze opvatting is diepgeworteld in onze hedendaagse Westerse cultuur. Denk aan zelfhulpboeken die claimen dat je alles kan bereiken als je het maar echt wil, de oneindige keuzemogelijkheden in de supermarkt maar ook het democratisch stemrecht. Zijn we echter wel zo rationeel, vrij en autonoom?

Volgens de drie zogenoemde ‘meesters van het wantrouwen’, Marx, Nietzsche en Freud is dit mensbegrip een illusie. In deze verdiepende cursus van 2 dagen maakt u kennis met provocerende en invloedrijke denkers en wordt u geprikkeld na te denken over in hoeverre dit ons moderne mensbeeld klopt en wat de gevolgen hiervan zijn.

>> Data: 25 en 27 juni 2019
    >> Tijd: 10.00 - 16.00 uur
    >> Nieuw soort cursus bij Hovo! Twee studiedagen, inclusief lunch met de docent en certificaatuitreiking