Wanneer gaat het fysieke onderwijs weer van start bij Hovo Rotterdam?
En andere vragen rondom ons onderwijs

Wanneer gaat het fysieke onderwijs weer van start bij Hovo Rotterdam?

Foto: Ronald van den Heerik
Ronald van den Heerik

De crisis rondom het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we onze planning rondom het onderwijs hebben moeten aanpassen. Misschien had u zich al aangemeld voor onze themadagen, of keek u uit naar het SummerLab programma dat traditioneel in juni van start gaat. Wij verzorgen het voorjaars- en zomeronderwijs nog wel, maar op een andere manier. Hieronder leest u kort hoe wij ons onderwijs hebben ingepland. 

Themadagen en het SummerLab 2020

De themadagen en het SummerLab 2020 gaan door, maar ook in digitale vorm. Hoe deze programma’s worden gegeven, welke didactische opzet we hebben gekozen en welke onderwerpen worden behandeld, kun je terugvinden in de cursusbeschrijvingen zodra wij deze online hebben gezet. 

Op dit moment zijn wij druk bezig om met onze docenten de korte programma's te transformeren naar digitaal onderwijs. Dat betekent niet dat zij een hoorcollege van 2 uur opnemen en u deze thuis afspeelt. Digitale didactiek is een specifieke vorm van onderwijs waar programmamanager Milou Terpstra haar expertise voor inzet. Samen met de docenten maken wij een programma waarin je zowel theorie krijgt uitgelegd, maar ook actief aan het werk kan gaan. Soms alleen soms met elkaar. 

Wij zijn ook bezig met het schrijven van toegankelijke handleidingen en instructievideo's. Zo kan iedereen meedoen. Ons uitgangspunt is dat het even simpel moet zijn als een mailtje versturen naar het Hovo bureau. 

Op dit moment worden alle bestaande cursussen digitaal afgerond. Wij krijgen verbeterpunten van onze cursisten door, maar voornamelijk zeer veel positieve reacties. Wij evalueren alle cursussen en nemen de verbeterpunten mee in de vormgeving van het digitale aanbod deze zomer.

Vanaf wanneer online? 
Het aanbod van ons Digital SummerLab vind je vanaf 1 mei 2020 online. Hierin nemen wij ook onze themadagen op. Vanzelfsprekend zullen de themadagen op een andere manier vorm krijgen. Wij sturen je ook nog een bericht hierover indien je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief! 

 

Het nieuwe onderwijsseizoen: najaar 2020

Vanaf medio september bieden wij weer fysiek onderwijs aan. Uiteraard weten we niet zeker of dit kan doorgaan; we weten niet hoe de maatregelen zich ontwikkelen in de aankomende maanden. Voor ons staat jouw gezondheid en die van ons voorop. Mocht het onderwijs niet fysiek worden gegeven, maar digitaal, hoor je dit zo snel mogelijk van ons. 

Vanaf wanneer online?
Je kunt vanaf maandag 15 juni 2020 ons nieuwe programma op de website vinden. Mochten wij alle informatie eerder gereed hebben, ontvang je een aankondiging via onze nieuwsbrief. Houd dus vooral de nieuwsbrief en de website in de gaten. Nog niet geabonneerd? Doe dit hier. 

 

Komt er nog een studiegids uit?

Er komt vanaf dit jaar geen papieren studiegids meer uit. Nog voor de uitbraak van het Corona-virus heeft Hovo Rotterdam besloten om het cursusaanbod digitaal aan te bieden. Meer dan 99% van alle aanmeldingen komt online binnen, vrijwel iedere cursist is geabonneerd op onze nieuwsbrief en alle cursisten maken actief gebruik van de digitale leeromgeving Mijn ErasmusAcademie.

Hierom hebben wij besloten om af te zien van een papieren gids. Op deze manier kunnen wij de cursussen makkelijk aanvullen met nieuwe informatie, data corrigeren, en interessante artikelen toevoegen ter voorbereiding op een nieuwe cursus. Bovendien is dit een milieuvriendelijke manier van communiceren. Per jaar drukten wij circa 10.000 studiegidsen. Erasmus Academie streeft in samenwerking met de EUR naar papiervrij onderwijs.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief? Je kunt dat hier eenvoudig regelen. 

Meer informatie

Heb je meer vragen over ons onderwijs tijdens de Corona-crisis? Bekijk onze FAQ's (veelgestelde vragen)!