Summer Lab 2019 - voor iedereen die zijn of haar horizon wilt verbreden met innovatieve, academische kennis
Hovo Rotterdam, de Academie voor een Leven Lang Leren

Welkom bij het Summer Lab 2019 - door Ad Hofstede

Summer Lab 2019. Modellen: Jopie Bienfait-Hoeijenbos en Mieke Sipman

Geachte cursist,

U staat op het punt deel te nemen aan een uniek evenement: de eerste editie van het Erasmus Academie Summer Lab. Een speciaal zomers kennisfestival vol innovatieve workshops, verdiepende colleges en een kinderacademie. Voor professionals, geïnteresseerde volwassenen en voor kinderen van 8-12 jaar met hun (groot)ouders. Laat u door ons inspireren en verwonderen.

Traditioneel organiseerde Hovo Rotterdam in deze periode altijd de Hovo Zomeracademie. Ook dit jaar kunt u kiezen uit meer dan 30 verdiepende colleges. Alleen gebeurt dat nu onder de noemer van het Erasmus Academie Summer Lab. En in een breder kader dan dat u van ons gewend was.

Daar zit ook een idee achter. Erasmus academie laat de leeftijdsgrens van 50 jaar voor het Hovo-onderwijs los. Hovo Rotterdam is vanaf nu de academie voor een Leven Lang Leren, voor iedereen die zijn of haar horizon wilt verbreden met innovatieve, academische kennis. Het Summer Lab is daarvoor de aftrap.

Een Leven Lang Leren is een concept dat goed past bij onze kernwaarden. Onderwijs is geen luxe, integendeel. Onderwijs is de grondstof van onze samenleving. Onze economie is ervan afhankelijk, maar ook onze sociale en politieke waarden en instituties. Dat wordt steeds duidelijker. Onderwijs is daarom meer dan leren alleen. Onderwijs is er ook om te activeren en uit te dagen. Onderwijs inspireert en innoveert, onderwijs leert mensen kritisch nadenken. Van jong tot ouder.

Erasmus Academie gelooft dat kennis moet bijdragen aan een rechtvaardige en open samenleving. Ons ideaal zijn opleidingen die niet alleen zakelijke ambities en innovaties stimuleren, maar ook betrokkenheid bij de wereld, persoonlijke ontwikkeling en kritisch oordeelsvermogen. Kennis moet de ogen openen voor de ander en het andere, voor diversiteit en wisselend perspectief.

Dit alles vindt u terug in ons zomerprogramma, hier bij het Summer Lab. Een laboratorium waar nieuwe ideeën opborrelen. Volg een van de collegereeksen, schrijf u in voor de workshops of ga samen met uw (klein)kinderen naar de kinderacademie… en laat u inspireren. Hopelijk heet ik u deze zomer welkom binnen onze academische gemeenschap!

Ad Hofstede

Directeur Erasmus Academie