Studeren bij Hovo Rotterdam

Inschrijven, betalen, digitale leeromgeving en cursusbegeleiders

Bent u onze nieuwe cursusbegeleider?

Voor ieder programma werft programmacoördinator Klara Jindrova begeleiders. Zij vervullen een vitale functie. Zij zijn een schakel tussen deelnemer, docent en het Hovo Bureau. Deelnemers kunnen bij de begeleider terecht met vragen of opmerkingen over de cursus, waarmee het bureau aan de slag gaat!

 • U wordt vooraf begeleid door Klara Jindrova. De eerste bijeenkomst helpt zij u op weg.
 • Aan het eind van het semester wordt u uitgenodigd voor een begeleidersbijeenkomst. Wij willen graag weten wat wij beter moeten doen.
 • U wordt toegevoegd aan een digitale omgeving, waar het bureau u raadpleegt voor raad of ideeën voor het programma.

Begeleiders nemen deze taak vrijwillig op zich. Voor hun bijdrage ontvangen zij een boekenbon van €15. 

Wilt u ook begeleider worden? U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier of contact met ons opnemen!

Direct naar onze contactgegevens
 • Gratis Wifi op de campus

Als Hovo cursist krijgt u een gast account waarmee u gratis gebruik kunt maken van het Wifi-netwerk van de EUR. Simpel, veilig en handig.
Door een sleutelwoord te sms’en naar het nummer 06 35 777876, ontvangt u een inlogcode die de hele dag geldig is. Dit sleutelwoord is iedere dag anders en u ontvangt het van de begeleider van uw programma.

 • Inschrijving

Inschrijven bij Hovo Rotterdam kan online via de link bij de cursus van uw keuze. Het volledige programma vindt u op onze website. U krijgt een kopie van uw inschrijving, op het mailadres dat u heeft opgegeven. Dat is handig voor uw eigen administratie.

Verplichte literatuur dient u zelf aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Studystore Erasmus. Soms zijn er readers en syllabi door de docent voorgeschreven, de kosten daarvan zijn dan opgenomen in de cursusprijs. We streven ernaar om het cursusmateriaal zoveel mogelijk kosteloos via Mijn ErasmusAcademie aan te bieden en trachten extra kosten voor studiemateriaal te beperken.

 • Bevestiging

Wij proberen u zo snel mogelijk in te schrijven en na 3 weken definitief te bevestigen.

 • Wachtlijst

Indien het programma van uw voorkeur vol is, plaatsen wij u automatisch op een wachtlijst. Wij gaan dan ons best doen een grotere zaal te reserveren, tenzij de docent een maximum capaciteit heeft aangegeven. Komt er alsnog een plaats vrij, dan nemen wij contact met u op.   

 • Op reis of excursie

Om uw cursus van de juiste diepgang te voorzien en theorie bij de praktijk te laten aansluiten, organiseren we regelmatig excursies. Meer informatie staat bij de betreffende programma’s. Labrys Reizen, een erkende reisorganisatie en specialist in exclusieve groepsreizen, biedt enkele reizen aan die aansluiten bij een collegereeks of cursus. De informatie hierover vindt u bij de betreffende cursus.

 • Evaluaties van de cursussen

Omdat Hovo de kwaliteit van haar programma’s hoog in het vaandel heeft, wordt ieder programma afzonderlijk door de deelnemers geëvalueerd. Na de laatste bijeenkomst van uw programma krijgt u daarom een uitnodiging om deze digitaal te evalueren. De uitkomsten van deze evaluaties worden besproken met de docenten, cursusbegeleiders, de programma- en onderwijscoördinatoren en de Commissie Hovo. Op deze manier zorgt uw feedback voor de nodige input en bijsturing om de kwaliteit te handhaven van ons Hovo programma en de uitvoering daarvan.

 • Studentenkaart, de Universiteitsbibliotheek en het Rotterdamsch Leeskabinet

Wanneer u een van onze programma’s volgt kunt u een Hovo-studentenkaart van de Erasmus Universiteit Rotterdam aanvragen. Sinds dit jaar zijn daar kosten aan verbonden van €35,- per jaar. Doet u dit direct zodra u uw bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, dan profiteert u onmiddellijk van de voordelen. Ook als uw college pas in het tweede semester start. Voor alle duidelijkheid: de Hovo-studentenkaart geeft niet dezelfde rechten als een reguliere studentenkaart. Heeft u al een Hovo-studentenkaart, dan kunt u deze opnieuw laten activeren door het Hovo-bureau. Ook dan kost uw inschrijving jaarlijks €35,-. U heeft geen Hovo studentenkaart nodig om een programma te volgen.

Met de Hovo-studentenkaart kunt u gratis materialen lenen bij de Universiteitsbibliotheek. Openingstijden en actuele informatie vindt u op eur.ub.nl.

Bij het Rotterdamsch Leeskabinet vindt u in de Universiteitsbibliotheek en heeft een ruime collectie van ongeveer 250.000 titels. Als Hovo-deelnemer betaalt u voor het Leeskabinet een kennismakingstarief van €15 voor het eerste lidmaatschapsjaar, daarna betaalt u het reguliere tarief van €35 per jaar (enkelvoudig lidmaatschap) of €40 (uitgebreid lidmaatschap). Meer informatie op leeskabinet.nl.

 • Mijn ErasmusAcademie

Bij vrijwel iedere cursus of collegereeks, hoort een afgeschermde internetomgeving: Mijn ErasmusAcademie. Hier vindt u vaak de presentaties van uw docent, maar ook wel eens een link naar een verdiepend artikel, of discussies tussen medestudenten over de stof. Daarnaast kunt u zelf ook berichten plaatsen aan uw medecursisten.

 • Om toegang te krijgen tot het portaal ontvangt u een Welkomstmail met een link om in te kunnen loggen. Zodra u inlogt, wordt u gevraagd een eigen wachtwoord te kiezen.
 • Mocht u in de loop van de tijd uw wachtwoord kwijt zijn, kunt u met één druk op de knop een nieuwe aanvragen en ontvangt u een mail met een link naar uw persoonlijke pagina in het portaal waar u weer een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.
 • Bij problemen kunt u contact met ons opnemen via 010-408 2465.

Als u geen toegang hebt tot internet kunt u uiteraard ook onderwijs van Hovo volgen. Echter, in de universitaire wereld zijn internet en een eigen digitale leeromgeving niet meer weg te denken. Ruim 90% van de Hovo-studenten heeft toegang tot internet. 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen