Studeren bij Hovo Rotterdam

Inschrijven, betalen, Weblokaal en cursusbegeleiders

• Gratis Wifi op de campus

Als Hovo cursist krijgt u een gast account waarmee u gratis gebruik kunt maken van het Wifi-netwerk van de EUR. Simpel, veilig en handig.
Door een sleutelwoord te sms’en naar het nummerr 06 35 777876, ontvangt u een inlogcode die de hele dag geldig is. Dit sleutelwoord is iedere dag anders en u ontvangt het van de begeleider van uw programma.

• Inschrijving

Meld u aan via het inschrijfformulier op de website, of met het inschrijfformulier achter in uw papieren studiegids. Adresgegevens vindt u hier.

U krijgt een kopie van uw inschrijving, op het mailadres dat u heeft opgegeven. Dat is handig voor uw eigen administratie.

Verplichte literatuur dient u zelf aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Studystore Erasmus. Soms zijn er readers en syllabi door de docent voorgeschreven, de kosten daarvan zijn dan opgenomen in de cursusprijs. We streven ernaar om het cursusmateriaal zoveel mogelijk kosteloos via het Weblokaal aan te bieden en trachten extra kosten voor studiemateriaal te beperken.

Op het inschrijfformulier ziet u de mogelijheid tot het betalen van de 'Hovo Plusprijs'. De Hovo-plusprijs komt ten goede aan het FON Steunfonds Hovo Rotterdam. Informatie over deze organisatie vindt u hier. U kunt op uw inschrijfformulier aangeven of u een donatie wilt doen.

• Bevestiging

Binnen twee weken hoort u of u definitief bent ingeschreven. Indien u geen e-mail adres heeft ontvangt u bericht per post.
Heeft u na twee weken geen bericht gekregen? Bel ons even op 010-4082465.

• Wachtlijst

Indien het programma van uw voorkeur vol is, plaatsen wij u automatisch op een wachtlijst. Wij gaan dan ons best doen een grotere zaal te reserveren, tenzij de docent een maximum capaciteit heeft aangegeven. Komt er alsnog een plaats vrij, dan nemen wij contact met u op.

• Weblokaal

Bij vrijwel iedere cursus of collegereeks, hoort een afgeschermde internetomgeving: het Hovo Weblokaal. Hier vindt u vaak de presentaties van uw docent, maar ook wel eens een link naar een verdiepend artikel, of discussies tussen medestudenten over de stof.

• Bij uw eerste inschrijving ontvangt u een gebruikersnaam met een bijbehorend wachtwoord.
  • Bewaart u deze gegevens goed; zij blijven geldig voor iedere toekomstige cursus!
  • U mag niet de presentaties van de docenten verspreiden. Deze zijn eigendom van de docent en auteursrechtelijk beschermd.
  • Kort voor aanvang van de cursus krijgt u bericht van ons over voor welke programma's u bent toegevoegd aan het Weblokaal.
  • Bij problemen kunt u contact met ons opnemen op 010-408 2465.

Als u geen toegang hebt tot internet kunt u uiteraard ook onderwijs van Hovo volgen. Echter, in de universitaire wereld zijn internet en een eigen digitale leeromgeving niet meer weg te denken. Ruim 90% van de Hovo-studenten heeft toegang tot internet.

Hovo cursisten

Bent u onze nieuwe cursusbegeleider?

Voor ieder programma werft bureaucoördinator Klara Jindrova begeleiders. Zij vervullen een vitale functie. Zij zijn een schakel tussen deelnemer, docent en het Hovo Bureau. Deelnemers kunnen bij de begeleider terecht met vragen of opmerkingen over de cursus, waarmee het bureau aan de slag gaat!

• U wordt vooraf begeleid door Klara Jindrova. De eerste bijeenkomst helpt zij u op weg.
  • Aan het eind van het semester wordt u uitgenodigd voor een begeleidersbijeenkomst. Wij willen graag weten wat wij beter moeten doen.
  • U wordt toegevoegd aan een digitale omgeving, waar het bureau u raadpleegt voor raad of ideeën voor het programma.

Begeleiders nemen deze taak vrijwillig op zich. Voor hun bijdrage ontvangen zij een korting van €15 op de cursus waarbij zij begeleider zijn. Dit bedrag wordt bij facturering in mindering gebracht op de cursusprijs.

Wilt u ook begeleider worden? U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier of contact met ons opnemen!

Begeleider worden? Neem contact met ons op!