Van alfa tot omega - Taalcursus Oudgrieks

Current facets (Pre-Master)

De antieke Grieken waren ervan overtuigd dat hun taal de mooiste was die ooit bedacht en gesproken was. Voor hen was het geen wonder dat op de Olympos hun Grieks de enige taal was waarin de goden van gedachten wisselden. Nog altijd vormt het onderricht in het klassieke Grieks een belangrijk en wezenlijk onderdeel in de gymnasiale opleiding.

Velen zullen wel eens willen kennismaken met deze vermaarde, zo rijke taal, terwijl anderen het betreuren dat hen in de loop van de jaren zoveel is ontschoten. Voor hen is deze cursus bedoeld. Aan de hand van een volledig nieuwe leergang waarin het taalgedeelte gecombineerd is met een beschrijving van een rondreis door de Griekse wereld, worden de beginselen, compleet met oefeningen en huiswerk, klassikaal bijgebracht en de basis gelegd voor de eerste verkenning of voor het ophalen van kennis die in het vergeetboek is geraakt. 

Drs. Hein van Dolen

Drs. H.L. van Dolen heeft klassieke talen en Byzantinologie g gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is bekend als vertaler van Oudgriekse teksten en heeft vele reizen in het Middellandse zeegebied begeleidt. 

Inschrijven

Code

1712AR

Data

26 september
3, 24, 31 oktober
7, 14, 21, 28 november 2017

Dag en tijd

Dinsdag, 10.00 -12.30

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€305,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

8

Maximum aantal deelnemers

20

Bijzonderheden

Inclusief lesboek