Acht Powervrouwen

 

Acht Powervrouwen - Intrigerende persoonlijkheden die blijven fascineren

Na een succesvolle eerste cursus wederom een overzicht over vrouwen die de geschiedenis een zetje gaven, de macht grepen of tragisch ten onder gingen, maar bij voortduring fascineren.

In vier colleges belicht de docent weer acht bijzondere vrouwen die zich in het verleden onderscheidden en nog steeds tot de verbeelding spreken. Aan de hand van amusante verhalen en pikante anekdotes, maar altijd gestoeld op stevige en vaak verrassende feiten, brengt de docent elk van de acht Powervrouwen voor het voetlicht. Hij laat duidelijk zien hoe al deze intrigerende vrouwen uit het verre en nabije verleden zaken naar hun hand trachtten te zetten en in alle gevallen ertoe deden. Naast de politieke ideeën en maatschappelijke daden van de dames wordt bovendien het tijdsgewricht waarin zij leefden, kleurrijk en verhelderend uit de doeken gedaan.

Aan bod komen ditmaal:

• Eleonora van Aquitanië en Belle van Zuylen

• Mary Wollstonecraft en Florence Nightingale

• Bertha von Suttner en Matahari

• Golda Meïr en Maria Callas. 

Drs. Louwrens Schaaphok

Drs. L. Schaaphok studeerde geschiedenis aan de RUG en was verbonden aan het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum te Den Haag. Hij mocht vele prominenten tot zijn leerlingen rekenen, zoals leden van het Koninklijk Huis, politici, acteurs en televisiepersoonlijkheden. Sinds zijn pensionering verzorgt hij cursussen over geschiedkundige thema`s voor Den Haag en de Volksuniversiteit Amstelland. Ook geeft hij regelmatig lezingen in het Omniversum te Den Haag. 

Inschrijven

Code

1632CR

Data

Dinsdag 27 juni
Donderdag 29 juni
Dinsdag 4 juli
Donderdag 6 juli

Tijd

10.00 – 12.30 uur

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 155 (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

 4

Direct inschrijven

Klik hier