President Trump’s first 150 days

 

President Trump’s First 150 Days

Donald Trump is deze zomer 150 dagen president van Amerika en beheerst dagelijks de (internationale) media. Is hij een partij-onafhankelijke president met ongekende daden- en twitterdrang? Wordt de media in de door hem ingezette cultuurstrijd gesmoord of opgepept?

Of ontwikkelt hij zich na een chaotische start toch tot een traditionele Republikeinse president?

Wat is al ingelost van zijn campagnebeloftes? Is het land teruggegeven aan de burgers? Aan welke groepen: de blanke arbeidersklasse, de (religieuze) conservatieven, bedrijfsleven? Is Trump’s lijn van ‘America First’ al zichtbaar en merkbaar in binnen- en buitenland of is het tot dusver retoriek voor binnenlandse consumptie?

Wat is de ruimte voor een Amerikaanse president om zijn wil op te leggen binnen het Amerikaanse politieke systeem met z’n checks & balances? Hoe kan de politieke ruimte worden vergroot of verkleind? Zijn er lijnen te trekken vanuit het verleden?

Kunnen de Democraten onder het Trumpiaanse presidentschap, de nalatenschap van Obama overeind houden? Transformeert de Democratische partij dankzij gepassioneerde activistische kopstukken en een ongeremde polarisatie in een - in Amerikaanse ogen -  socialistische partij? Komt er al tegenbeweging uit het volk op gang zoals eertijds bij Obama: de Teaparty?

Gaat de presidentiële strijkboot over de kroonjuwelen van de Republikeinse partij zoals een kleine overheid  en vrijhandel, om te verdwijnen naar het politieke mortuarium?

In 2 ochtendsessies wordt de staat opgemaakt van 150 dagen Trump en vooruitgeblikt naar de resterende 3,5 jaar presidentschap. 

Tanja Groenendijk - de Vos MA

T. Groenendijk-de Vos is Amerikanist, cum laude afgestudeerd in American Business & Politics. Zij geeft lezingen en cursussen over het Amerikaanse politieke systeem in bijvoorbeeld Hovo-verband (Radboud, Erasmus) en Studium Generale (universiteit Tilburg), en over de geschiedenis van US business(cultuur) op verzoek van onder meer de Amerikaanse ambassade in Nederland. 

Inschrijven

Code

1633HR

Data

Woensdag 28 juni
Woensdag 5 juli

Tijd

10.00 - 12.30

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 87 (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

 2

Direct inschrijven

Klik hier